Turkin Belek on golfarin paratiisi

Moni espanjalainen golfkentänomistaja kiroaa Turkin Belekiä.

Testi tiikereille! Carya on sopivan haastava ja käymisen väärtti.

15.4.2010 10:22

Siinä missä Aurinkorannikon kentät ovat henkitoreissaan, Belekissä riittää kävijöitä. Ja syystäkin.

Espanjalaiset nostivat viimeisimmän nousukauden huumassa pelaamisen hintoja, eivätkä monet Costa del Solin golfkentistä itse asiassa ole erityisen hyviä tai hienoja.

Majoituksen kanssa riittää säätämistä ja kentät sijaitsevat niin laajalla alueella, että on pakko vuokrata auto.

Parin vuoden aikana Espanjan kenttien hinnat ovat tulleet reilusti alaspäin, kiitos globaalin laman ja Belekin.

Belekissä hotellit ovat tasokkaita ja pienellä alueella on toistakymmentä hyvätasoista kenttää. Kaikki on siis ihanan vaivatonta.

Hotellipaketit ovat tyypillisesti sellaisia, joissa hintaan kuuluu kaikki kiinteä ja nestemäinen aines, minkä kaadat kurkustasi alas.

Muista pari asiaa ennen matkapäätöksen tekemistä:

1. Valitse Belek, jos haluat pelata golfia, syödä illalla vatsasi täyteen hyvää ruokaa, mennä aikaisin nukkumaan ja nousta aamuvarhain takaisin golfkentälle.

2. Jotta perheloman suunnittelussa ei tapahtuisi strategista virhettä, kannattaa pitää mielessä, että Belekiin mennään pelaamaan golfia. Siellä on vain hotelleja ja golfkenttiä.

Vaimoparkkia ei löydy lähimailta, jos Kadrin kylän pariakymmentä rättikauppaa lasketa. Kahden kauppakujan ostostaajama on koluttu nopeammin kuin golfkentällä ehtii kymppireiälle.

3. Kannattaa vain valita umpimähkään laadukas hotelli ja heittää siellä ankkuri pohjaan. Pelaaminen Belekissä on kohtuuhintaista vain, jos pelaa oman hotellin kentillä.

Paketit ovat järkevän hintaisia, mutta yksittäiset green feet maksavat pahimmillaan toista sataa euroa. Jotkut hotellit tarjoavat rajoittamatonta pelaamista, toiset viittä tai kuutta pelikierrosta viikon reissulla.

PELIMIESTEN PAIKAT

Lykia Links: Mahtava golfkenttä, joka pakottaa laittamaan lyönnin kuntoon. Meren rannalla sijaitsevalla yhtä piirua vaille aidolla links-kentällä tuuli heittää heikon lyönnin saman tien hevon kuuseen.

Kenttä on todellinen testi pelimiehille ja elämys minkä tasoisille pelaajille tahansa. Sijaitsee hieman hotellialueen ulkopuolella, missä onkin osuvaa symboliikkaa: Lykia on Belekin kenttien ehdoton helmi, eikä sitä voi ylistää liikaa. Älä jätä tätä golfseikkailua väliin.

Sueno Pines: Voi voi. Kaikki on ulkonäön puolesta kunnossa, mutta kierroksen jälkeen käteen jää se tosiseikka, että Pines on säälittävä yritys rakentaa upea golfkenttä.

Se muistuttaa maisema-arkkitehti Ronald Freamin kammottavimpia luomuksia, joilla ei ole mitään tekemistä pelaamisen kanssa.

Pines on täynnä kumpuilevia väyliä, piilotettuja vesiesteitä, inhottavia pusikoita. Asia nyt vain on niin, että ihan jokaiselle kentän neliömetrille ei pidä tunkea ikäviä yllätyksiä. Viereinen Sueno Dunes on täysin toista maata ja pelaamisen arvoinen.

Carya: Lay-outin puolesta erittäin hyvä kenttä. Pieni miinus siitä, että testihetkellä maaliskuun puolivälissä viheriöt olivat kentän muuhun kuntoon nähden surkeat.

Kysymys lienee kuitenkin tilapäisestä ongelmasta. Sopivan haastava, visiitin väärtti.

Pasha: Sirene-hotellin kentistä helpompi, rentoa ja mukavaa lomagolfia. Tästä ei voi olla pitämättä, oli minkä tahansa tasoinen pelaaja.

Lyhyitä ja leveitä reikiä, joilla seniorikin pääsee välillä puttaamaan birdiä. Kentän juju ja haastavuus onkin lähipelissä. Jos tasoituksesi on yli 15, tälle kentälle kannattaa pystyttää leiri.

Sultan: Edellisen isoveli. Enemmän vettä, pituutta ja haastavuutta. Laadukas tekele, jolla viihtyy. Jos olet Sirenessä yöpyvä singelipelaaja, keskitä pelaaminen tänne ja käy krapulapäivinä sohimassa Pashan puolella.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?