Zürich houkuttaa matkailijoita kylpylöillään - Matkat - Ilta-Sanomat

Kylpylöiden Zürich houkuttaa matkailijoita

Zürichiin on muutamassa vuodessa syntynyt varsinainen kylpylöiden keidas, mikä sopii hyvin hemmottelunnälkäisille turisteille.

Kiihkeinkin shoppailijaturisti raaskii jättää ostoskadut hetkeksi päästäkseen hoitoihin sveitsiläiskylpylään.­

21.12.2009 9:53

- Viisi vuotta sitten kun aloitimme, raahasimme ihmisiä kadulta sisälle ja selitimme mitä spa-palvelu tarkoittaa, kertoo Zürichin ensimmäisen day span Labo Span toimitusjohtaja Carole Nicolas.

Labo Span hierontahuoneet olivat melko tyhjillään ensimmäisen puolen vuoden ajan, mutta kova työ tuotti tulosta ja varauskirja täyttyi vakioasiakkaista.

Nykyään Zürichin asukkaat käyttävät ahkerasti day spa-palveluja ja ovat hyvin tietoisia alasta sekä palvelujen laadusta. Vajaan 400 000 asukkaan kaupunkiin on ilmestynyt kymmeniä spa & wellness -keskuksia. Zürichistä löytyy klassisen hieronnan lisäksi aasialaisiin hierontamuotoihin perustuvia spa-keskuksia ja turkkilaista hamam-hoitoa. Hintahaarukka on laaja, joten jokaiselle löytyy jotakin.

- Taloudellisen kriisin aikana palvelujen kysyntä on pysynyt samana, vain spa-kosmetiikan myynti putiikissamme on laskenut. Tämä kertoo siitä, että lamasta huolimatta ihmiset panostavat itsensä huoltamiseen ja rentoutumiseen, kertoo Dolder Span pr-päällikkö Vanessa Flack.

Palveluita käyttävät paikallisten lisäksi matkailijat. Spa-keskuksissa voi kätevästi työpalaverien tai pitkän ostoskierroksen jälkeen rentoutua keskellä kaupunkia erilaisilla hieronnoilla ja kauneushoidoilla.

- Viikonloppuisin asiakkaamme koostuvat suurelta osin turisteista, jotka ovat esimerkiksi pitkän museokierroksen jäljiltä uupuneita ja haluavat virkistävän wrap-hoidon, Villa Valentinon markkinointipäällikkö Oliver Bachmann selventää.

- Ja nykyään talvisin laskettelukeskuksista kaupunkiin saapuneet turistiperheet jäävät Zürichiin vuorokauden hemmotteluvisiitille ennen lentoa kotimaahan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?