Matkat

Kylpylöiden Zürich houkuttaa matkailijoita

Julkaistu:

Zürichiin on muutamassa vuodessa syntynyt varsinainen kylpylöiden keidas, mikä sopii hyvin hemmottelunnälkäisille turisteille.

- Viisi vuotta sitten kun aloitimme, raahasimme ihmisiä kadulta sisälle ja selitimme mitä spa-palvelu tarkoittaa, kertoo Zürichin ensimmäisen day span Labo Span toimitusjohtaja Carole Nicolas.

Labo Span hierontahuoneet olivat melko tyhjillään ensimmäisen puolen vuoden ajan, mutta kova työ tuotti tulosta ja varauskirja täyttyi vakioasiakkaista.

Nykyään Zürichin asukkaat käyttävät ahkerasti day spa-palveluja ja ovat hyvin tietoisia alasta sekä palvelujen laadusta. Vajaan 400 000 asukkaan kaupunkiin on ilmestynyt kymmeniä spa & wellness -keskuksia. Zürichistä löytyy klassisen hieronnan lisäksi aasialaisiin hierontamuotoihin perustuvia spa-keskuksia ja turkkilaista hamam-hoitoa. Hintahaarukka on laaja, joten jokaiselle löytyy jotakin.

- Taloudellisen kriisin aikana palvelujen kysyntä on pysynyt samana, vain spa-kosmetiikan myynti putiikissamme on laskenut. Tämä kertoo siitä, että lamasta huolimatta ihmiset panostavat itsensä huoltamiseen ja rentoutumiseen, kertoo Dolder Span pr-päällikkö Vanessa Flack.

Palveluita käyttävät paikallisten lisäksi matkailijat. Spa-keskuksissa voi kätevästi työpalaverien tai pitkän ostoskierroksen jälkeen rentoutua keskellä kaupunkia erilaisilla hieronnoilla ja kauneushoidoilla.

- Viikonloppuisin asiakkaamme koostuvat suurelta osin turisteista, jotka ovat esimerkiksi pitkän museokierroksen jäljiltä uupuneita ja haluavat virkistävän wrap-hoidon, Villa Valentinon markkinointipäällikkö Oliver Bachmann selventää.

- Ja nykyään talvisin laskettelukeskuksista kaupunkiin saapuneet turistiperheet jäävät Zürichiin vuorokauden hemmotteluvisiitille ennen lentoa kotimaahan.

Tärpit

1. Villa ValentinoSeefeld-kaupunginosassa järven rannalla on Zürichin idyllisin kauneushoitola kaksisataa vuotta vanhassa huvilassa. Kermaisten kukkatapettien ja kristallikruunujen keskellä on herttainen kampaamo ja day spa. Bellevirestrasse 15, www.beauty-villa.ch. Raitiovaunu 2/4, bussi 912, pysäkki Feldeggstrasse

2. Asia SpaSihl City -kauppakeskuksen kyljessä Sheraton-hotellin ylimmän kerroksen suuressa kylpylässä voi viihtyä koko päivän hierontahoitojen lisäksi uima-altaassa, ravintolassa, terassilla tai vesisänkypatjoilla lueskellen. Kymmeniä saunoja. Kalandergasse 1, www.asia-spa.com. Raitiovaunu 13, pysäkki Sihlcity Nord; bussi 89, pysäkki Sihlcity

3. Labo SpaZürichin ensimmäinen day spa on pieni ja rauhallinen hoitola, jossa ei ole altaita eikä saunoja. Hoidot perustuvat terapeuttisiin öljyihin. Herttaisessa rentoutumishuoneessa voi pysähtyä ennen ja jälkeen hieronnan. Kaupungin ytimessä, vilkkaimman ostoskadun Bahnhoffstrassen lähellä. Talacker 41, www.labospa.ch

4. Hamam SpaVanhan kaupungin Migros-kuntokeskuksen kellarikerroksesta on turkkilainen maailma. Asiakkaat kietoutuvat hamam-pyyhkeeseen. Kuumissa huoneissa ja altaissa löhöilyn jälkeen saa öljy- tai saippuahieronnan turkkilaisittain.Fitnesspark Münstergasse, Blaufahnenstrasse 3, www.fitnesspark.ch/hamam

5. Dolder SpaZürichin korkeatasoisin spa. Legendaarisen hotellin yhteydessä toimiva kylpylä tarjoaa hierontoja luksuskosmetiikkaa käyttäen. Näkymä sisä- ja ulkouima-altaalta järvelle on henkeäsalpaava. Rakennuksen arkkitehtuuri on jo nähtävyys.Kurhausstrasse 65, www.thedoldergrand.com Raitiovaunu 3 Rämerhof-pysäkille ja sitten Bergbahnilla Bergstation Dolderbahn