Mäkihyppääjä Antonin Hajek on kuollut

Anton Hajek katosi mystisesti viime syksynä.

Antonin Hajek Harrachovissa vuonna 2014.

10.3. 22:49

Entinen mäkihyppääjä Antonin Hajek on kuollut. Asiasta kertoi Tshekin hiihtoliitto.

Hajek oli kuollessaan 36-vuotias.

– Surullisia uutisia. Entinen huippuhyppääjä, Tshekin ennätyksen haltija ja maajoukkuevalmentaja Antonin Hajek on kuollut. Kunnia hänen muistolleen ja syvimmät osanotot hänen perheelleen ja ystävilleen. Tondo, me ikävöimme sinua, liiton twiitissä luki.

Entinen huippuhyppääjä oli kateissa viime lokakuusta lähtien. Hänen arveltiin silloin lähteneen Malesiaan.

Hajekin ex-puoliso Veronika Hajkova kertoi viime marraskuussa Bleskille, ettei enää ollut ollut yhteydessä mieheen sitten kevään 2022, jolloin pari erosi.

– Emme ole asuneet yhdessä enää maaliskuun jälkeen, ja olemme olleet tekemisissä vain avioeropaperien tiimoilta. Sain tietää hänen lähdöstään vasta siinä vaiheessa, kun hänet ilmoitettiin kadonneeksi. Senkin kuulin joltain hänen perheenjäseneltään, Hajekin kertoi tshekkiläislehdelle.

Hajek lopetti huippu-uransa vuonna 2015. Hänen uransa kohokohtiin lukeutui kahdeksas sijan lentomäen MM-kisoissa 2010, jolloin hän hyppäsi maansa yhä voimassa olevan ennätyksen: 236 metriä.

Tshekkihyppääjä edusti maataan kaksissa talviolympiakisoissa, kaksissa MM-kisoissa ja neljissä lentomäen MM-kisoissa. Hän sijoittui 2010 olympiakisojen suurmäen kisassa seitsemänneksi.

Maailmancupin kisoja kertyi 111. Tshekin paras osakilpailusijoitus oli neljäs.

Aktiiviuransa jälkeen Hajek toimi maajoukkuevalmentajana.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?