Harri Olli julkaisi merkillisen kuvan – esitteli harvoin nähdyn partatyylin

Harri Olli viihdytti seuraajiaan kuvapalvelu Instagramissa.

Harri Olli poseerasi Lahden hyppytornin juurella kesällä 2017.

29.3.2022 13:31

Entinen mäkihyppääjä Harri Olli on esitellyt Instagramissa vallankumouksellista tyyliään.

37-vuotias Olli julkaisi maanantaina kuvan, jossa poseeraa parta puoliksi leikattuna. Mustaan huppariin ja valkoiseen aluspaitaan sonnustautunut ex-mäkikotka nojaa valkoista seinää vasten. Hymy ulottuu korviin saakka.

Hän on lisännyt kolme aihetunnistetta: #new, #week ja #monday.

Vaikka Ollin keväistä partatyyliä voi pitää jopa mullistavana, kyse ei ole varsinaisesta pioneerityöstä. Half beard, suomennettuna puoliparta, on vakiintunut ilmaus ja eräänlainen tyylisuuntaus.

– Puoliparraksi kutsutaan partaa, joka on leikattu toiselta puolelta kasvoja. Tämä johtaa vinhaan vastakkainasetteluun ajamattoman ja ajetun puolen kesken. Puoliparran voi ajaa minkä tyyppisestä parrasta tahansa, ja sen tulee sisältää viikset, mikäli sellaiset kasvavat, tyylikysymyksiä ruotivalla beautyanswered-sivustolla määritellään.

Olli ei ole suinkaan ainoa puolipartaa rokannut urheilupersoona. Italialainen korkeushyppääjä Gianmarco Tamberi kantoi Ollin nyt tunnetuksi tekemää partatyyliä vuosikausia.

– Siitä on tullut tavaramerkkini. Tykkään olla esillä ja viihdyttää yleisöä, Tokion olympiavoittaja Tamberi kertoi Eurosportille vuonna 2015.

Lue lisää: Italian yleisurheilutähden naamakarvat hämmästyttivät MM-Dohan tv-katsojia – tällainen on tarina ”puoliparran” takana

Gianmarco Tamberi on urheilumaailman ehkäpä tunnetuin puolipartamies.

Rovaniemellä syntynyt Olli on suurmäen MM-hopeamitalisti Sapporosta 2007. Hänellä on lisäksi hopea ja pronssi lentomäen MM-kisojen joukkuekilpailuista.

Olli lopetti vuonna 2011 mutta palasi kinkereihin heti seuraavana vuonna. Suurtekoihin hän ei toisella yrittämällään enää yltänyt.

Olli on pysytellyt uransa jälkeen poissa julkisuudesta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?