Uutuuskirja: Varattu Toni Nieminen ihastui tv-ohjelman kuvauksissa – tästä syystä sen paljastuminen olisi aiheuttanut isoja ongelmia

Toni Nieminen ei pelkää puhua naisasioista tuoreessa elämäkertakirjassaan.

Toni Nieminen poseeraa vuonna 2020.

3.2. 7:36

Mäkilegenda Toni Nieminen puhuu torstaina julkaistussa Toni Nieminen –olympiasankari & ihminen (Audiomaa) elämäkertaäänikirjassaan avoimesti rakkauselämästään ja pieleen menneistä parisuhteistaan.

46-vuotias olympiavoittaja on tunnettu vikkelistä liikkeistään suhdemarkkinoilla.

– Minulla on ollut aina päämäärä, että olen hakenut elämääni jotain pysyvämpää. Ei minusta ole ollut siihen, että eläisin railakasta sinkkumiehen elämää. Olen aina hakenut niin sanotusti sitä kumppania vierelle, jonka kanssa olisi kiva elää ihan tavallista arkea, hän sanoo kirjassa.

Nieminen on ollut naimisissa kahdesti: vuodet 2003–2013 Veera Niemisen (nyk. Ahlgrén) ja 2015–2020 Heidi Niemisen (os. Laitila) kanssa. Niiden lisäksi Toni Niemisen elämään on mahtunut useita lyhyempiä suhteita ja pari kihlaustakin.

Lue lisää: Toni ja Veera Nieminen hakivat yhdessä avioeroa

Lue lisää: Salaa jätetty erohakemus, rahaongelmat, aviokriisi... Näin Toni ja Heidi Niemisen liitto on edennyt

Lue lisää: Toni Nieminen puhuu erostaan, joka pakotti jättämään Oulun: kaikki oli täydellistä, kunnes äitienpäivänä Ansku-rakas tiputti todellisen pommin

Toni ja Veera Nieminen vihittiin Leppävirralla heinäkuussa 2003.

Toni ja Heidi Nieminen kuvattuna vuonna 2017. Nyt jo eronneella pariskunnalla on kaksi yhteistä lasta.

Toni Nieminen ihastui Anskuun, kun avioeroprosessi Heidin kanssa oli vielä kesken. Suhde päättyi joitain kuukausia myöhemmin.

Nykyään hän on kihloissa Janet-nimisen veroasiantuntijan ja ryhmäliikuntaohjaajan kanssa.

Toni Nieminen ja Janet-rakas kihlautuivat viime elokuussa.

Nieminen ottaa Jani Uotilan toimittamassa elämäkerrassaan kantaa naisseikkailujensa saamaan julkisuuteen näin:

– Nähtiin mut tekemisissä kenen tahansa naisen kanssa, välittömästi oli kyseessä vähintäänkin lemmekästä bailaamista. Kaikki asiat eivät todellakaan olleet niin.

Olympiavoittajan mukaan hänellä ei ole ollut elämässään montaakaan suhdetta, joka ei olisi noussut valtakunnallisiin otsikoihin. Yhden ihastumisen salassa pysymisestä Nieminen on kuitenkin tyytyväinen.

Hän paljastaa tykästyneensä toiseen naiseen Heidi Niemisen kanssa solmitun avioliiton alkuvaiheessa. "Orastavan tarinan” toinen osapuoli oli mäkikotkan mukaan julkisuudesta tunnettu henkilö.

Nieminen epäilee äänikirjassa, että asiasta olisi tehty iso numero, ja paljastuessaan se olisi aiheuttanut ongelmia monellekin.

– Tämä tarina tapahtui eräissä tv-ohjelman kuvauksissa. Kyse oli tällaisesta molemminpuolisesta ihastuksesta. Se oli mulle itselleni ensimmäinen merkki siitä, että sitähän ei olisi tapahtunut, jos minulla ja Heidillä olisi ollut asiat oikein.

Toni Nieminen muistetaan parhaiten Albertvillen olympialaisista 1992. Hän on toiminut uransa jälkeen mm. tv-asiantuntijana, raviohjastajana, valmentajana ja monenlaisissa myyntihommissa.

Nieminen ei erittele suhteen laatua tai sitä, johtivatko ihastuksen tunteet fyysisen kanssakäymiseen. Hän puhuu äänikirjassa epämääräisesti ”tuntemuksien roihahtamisesta”.

– Olimme molemmat itse asiassa tilanteessa, jossa ne eivät olleet oikein ja sen vuoksi juttu ei jatkunut sen pidemmälle. En varsinaisesti jäänyt siitä Heidille kiinni vaan tunnustin. Siitä käytiin keskustelut, Nieminen sanoo Uotilalle.

Toni ja Heidi Niemisellä on kaksi yhteistä lasta. Parin liitto nousi otsikoihin useampaan otteeseen vuosien mittaan: Maaliskuussa 2017 Toni Nieminen kertoi pariskunnan ottaneen suhteestaan aikalisän. Kahta vuotta myöhemmin Heidi haki avioeroa yksin, mikä tuli Tonille täytenä yllätyksenä.

Hän kuuli asiasta Ilta-Sanomien toimittajalta.

– Toimittaja oli saanut kuulla käräjäoikeudesta, että mulla avioeropaperit vireillä, ja kysyi kommenttia. Mutta eihän mulla ollut siitä asiasta mitään käsitystä, joten jouduin kysymään toimittajalta, että onko todellakin näin? Että eipä siinä, kiva kun kerroit. Tietääpä varautua, jos on vähän erikoinen ilmapiiri kotona, hän hekottelee kirjassa.

Vuotta myöhemmin Toni Nieminen haki itse avioeroa Heidistä.

Mäkilegenda asuu nykyään Helsingissä ja työskentelee kiinteistönvälittäjänä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?