Janne Ahonen vahvisti Ylellä: osallistuu SM-kisoihin - Mäkihyppy - Ilta-Sanomat

Hurjalla hypyllään hämmästyttänyt Janne Ahonen, 44, vahvisti Ylellä kutkuttavan uutisen: ”Enää sitä ei voi peruuttaa”

Janne Ahonen vahvisti Ylellä, että osallistuu tammikuussa suurmäen SM-kisoihin.

1.1. 15:55

Mäkihyppylegenda Janne Ahonen, 44, vahvisti lauantaina Ylen mäkihyppylähetyksessä, että osallistuu tammikuussa suurmäen SM-kisoihin Lahdessa.

Keski-Euroopan mäkiviikon osakilpailua Ylellä selostanut Mikko Hannula tiedusteli asiantuntijana toimivalta Ahoselta, onko hänen ”uuden vuoden lupauksensa” se, että osallistuu SM-kisoihin.

– No sanotaan näin, että se ei ole mun uuden vuoden lupaus, mutta näin siinä nyt pääsi käymään, että ilmoittautuminen on laitettu vetämään ja enää sitä ei voi peruuttaa. SM-kisat siintävät kahden viikon päässä, Ahonen vastasi.

Ahonen ei ole missään vaiheessa virallisesti ilmoittanut uransa päättymisestä, mutta hän on kuitenkin ehtinyt lopettaa – tai ainakin pitää taukoa kilpailemisesta – jo kolmesti.

Tämänkertainen paluu on siis Ahosen kolmas.

Hän lopetti uransa ensimmäisen kerran 2008, palasi kansainväliselle huipulle kaudeksi 2009–2010 ja lopetti taas keväällä 2011. Palattuaan jälleen mäkeen alkuvuodesta 2013 MM-kultaa sekä suur- että normaalimäessä (2005 ja 1997) voittanut Ahonen jatkoi vielä yli viiden vuoden ajan.

Ilta-Sanomat uutisoi uudenvuodenaattona, kuinka Ahonen oli hämmästyttänyt hyppäämällä torstaina lähes kylmiltään Lahden suurmäestä eli ”Betonista” 127-metrisen hypyn.

Tuolloin Ahosen veli Pasi Ahonen vihjaili jo IS:lle, että Ahonen saatetaan hyvinkin nähdä Lahden SM-kisoissa.

– Näillä näkymillä ainakin koehyppääjänä. Mutta jos Janne saa varusteasiansa kuntoon ennen sitä, en näkisi kilpailemistakaan mahdottomaksi, Pasi Ahonen totesi perjantaina.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?