Pia Nykänen: ”Taisin olla itse liian hätäinen” - Mäkihyppy - Ilta-Sanomat

Matti Nykäsen huutokaupasta kehkeytyi yllättävä soppa – Pia Nykänen: ”Taisin olla itse liian hätäinen”

Pia-leskeltä uhkaa lähteä omakotitalo alta nelinkertaisen olympiavoittajan velkojen vuoksi. Hän kuitenkin uskoo saavansa apua Hjallis Harkimon lupaamasta huutokaupasta, vaikka sen järjestämisestä ei ole selvyyttä.

Matti Nykäseltä jääneet velat piinaavat yhä hänen Pia-leskeään.­

22.4. 16:10

Matti Nykäsen Pia-leski on ollut taloudellisessa ahdingossa miehensä menehtymisen jälkeen. Helmikuussa 2019 edesmenneeltä mäkihyppylegendalta jäi noin 17 000 euron velat, joita Pia ei ole vieläkään kyennyt maksamaan.

– Minulla on jo pitkään ollut huoli nimenomaan siitä, että lähteekö minulta talo alta Matilta jääneiden velkojen vuoksi. Se huoli on yhä päällä, Pia Nykänen kertoo IS:lle nyt.

– Minullehan tuli taannoin täytenä yllätyksenä, että Matti oli joutunut ottamaan velkaa. Uskoin Matin raha-asioiden olleen kunnossa.

Matti ja Pia Nykänen ostivat 2014 puoliksi omakotitalon Joutsenosta. Nyt Pia Nykänen omistaa 140 000 euroa maksaneen talon puoliksi Matti Nykäsen kuolinpesän kanssa, ja koska velkoja ei ole maksettu, ulosottomies on Pian kimpussa. Velkapotti koostuu kulutusluotto- ja verorästeistä.

– Minulla on tässä matkan varrella ollut mielessä kaikenlaisia ideoita, että miten saisin velat maksettua, mutta toistaiseksi ratkaisua ei ole löytynyt, Pia kertoo.

Matti Nykäsen kuolinpesään kuuluvat hänen kolme lastaan, jotka ovat olleet omakotitalon myymisen kannalla.

– Minä puolestani en haluaisi lähteä tästä mihinkään, sillä rakastan tätä paikkaa ja tähän liittyy valtavasti rakkaita ja ihania muistoja, joita sain kokea Matin kanssa, Pia perustelee.

Toivonkipinä leimahti kesällä 2020, kun Pia vieraili ohjelmassa nimeltä Lisää löylyä Hjallis ja Jethro. Tuolloin liikemies-poliitikko Hjallis Harkimo (liik) lupasi auttaa Piaa niin, että hän järjestäisi huutokaupan, jossa kaupattavana olisi muun muassa Matin arvokisapokaaleja. Kuluvan vuoden helmikuussa Harkimo vahvisti asian Iltalehdelle ja sanoi, että ”huutokauppa järjestettäisiin kuukauden sisällä”.

Nyt torstaina Iltalehti kertoi, että huutokauppasuunnitelmat olivat lässähtäneet. Jutussa Pia Nykänen vaikutti pettyneeltä hänen linjattuaan, että ”lupaukset olivat kovat, mutta mitään ei ole tapahtunut”.

Jethro Rostedt ja Hjallis Harkimo ovat luvanneet auttaa Matti Nykäsen Pia-leskeä. Idea syntyi saunan lauteilla viime kesänä.­

Ilta-Sanomat tavoitti torstaina Harkimon kommentoimaan asiaa. Hän vakuutti, että huutokauppa toteutetaan.

– Hän (Pia) oli sairaana ja se viivästyi. Minun käsittääkseni huutokauppaa ollaan kyllä edelleen järjestämässä.

Harkimo ei ollut halukas avaamaan lykkääntymisen syitä sen tarkemmin. Hän ei täysin allekirjoittanut Nykäsen tuohtumusta.

– Olen hyvää hyvyyttäni lähtenyt tähän mukaan. Mulla ei ole mitään kiinni tässä. Ihan puhtailla talkoilla mennään – olen halunnut vain auttaa Piaa, hän totesi.

Jännitteitä vaikutti kytevän ilmassa, mutta torstaina iltapäivällä Pian äänensävy olikin jo aivan toinen.

– Tässä on nyt käynyt niin, että taisin itse olla liian hätäinen, Pia sanoo IS:lle.

– Huutokauppaa ei tosiaan ole vielä järjestetty, mutta uskon vahvasti, että pojat hoitaa asian maaliin asti. Eivätköhän äijät tiedä, mitä ovat tekemässä. En ole pettynyt, vaan toiveikas.

Harkimon mukaan huutokauppa ollaan edelleen järjestämässä. Sen meklariksi on kaavailtu Huutokauppakeisarina tunnettua Aki Palsanmäkeä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?