Maailmanmestari järkyttyi näkemästään niin että vatsanpohjassa tuntui möykky – ”Yksi kamalimmista asioista” - Mäkihyppy - Ilta-Sanomat

Maailmanmestari järkyttyi näkemästään niin että vatsanpohjassa tuntui möykky – ”Yksi kamalimmista asioista”

Maailmanmestari Maren Lunbdy kauhisteli Planican lentomäessä nähtyä onnettomuutta.

Daniel Andre Tande kaatuminen järkytti maaliskussa Planicassa.­

17.4. 12:16

Norjalainen mäkihyppääjä Daniel-Andre Tande loukkaantui maaliskuussa vakavasti kaaduttuaan hurjasti Planican lentomäessä.

Norjalainen menetti hyppynsä hallinnan heti ilmalennon alussa ja paiskautui hurjalla voimalla lumeen.

Tanden solisluu murtui hurjassa tilanteessa, minkä lisäksi hänen toinen keuhkonsa puhkesi. Tande vaivutettiin sairaalassa muutamaksi päiväksi keinotekoiseen koomaan, jotta hänen aivoihinsa kohdistunut paine vähenisi.

Tajuton Tande vieri hervottomana alas Planican mäkeä.­

Hänet kotiutettiin sairaalasta vasta tällä viikolla.

Naisten mäkihypyn norjalaistähti Maren Lundby muisteli Dagbladetille Tanden hurjaa kaatumista.

Lundby oli seurannut lentomäen koekierroksen etenemistä päivittyvästä tulosseurannasta. Tanden hypyn tulos kiinnitti hänen huomionsa.

– Arvasin, että jotain oli tapahtunut, kun hänen hyppynsä oli niin lyhyt. Sitten menin Twitteriin ja törmäsin videoon kaatumisesta. Se ei ollut laisinkaan mukavaa, Lundby kertasi.

– Tajusin nopeasti, että tilanne oli todella vakava. Se oli yksi kamalimmista asioista, joita olen tv:ssä nähnyt. Lisäksi tunnen hänet vielä todella hyvin. Se oli todella kamalaa, vatsanpohjassani tuntui kunnon möykky.

Lundbyllä oli erityinen syy seurata tarkkaan Planican tapahtumia. Naiset saattavat päästä hyppäämään lentomäen kilpailuja ensimmäistä kertaa ensi kaudella. Asiasta odotetaan päätöstä kevään aikana.

Tanden järkyttävästä onnettomuudesta huolimatta Lundby ei epäröisi, jos mahdollisuus Planican legendaarisen mäen koettamiseen avautuu.

– On hyvä saada muistutus mäkihypyn riskeistä, mutta tämä ei ole vaikuttanut mitenkään haluuni hypätä lentomäestä, 26-vuotias huippuhyppääjä vakuuttaa.

Oberstdorfin MM-kisoissa Lundby voitti historian ensimmäisen naisten suurmäen maailmanmestaruuden. Hän on juhlinut myös maailmanmestaruutta Seefeldissä 2019 ja olympiakultaa Pyeongchangissa 2018.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?