Halvor Egner Granerud sairastui koronaan – nyt hänen pelätään altistaneen muita - Mäkihyppy - Ilta-Sanomat

Kuva paljastaa Norjan koronakurin lipsuneen hiihdon MM-kisoissa – sairastuneen supertähden pelätään levittäneen tautia

Norjan mäkimaajoukkue saattoi altistua koronavirukselle.

Norjan Halvor Egner Granerud (oik.) ehti voittaa sekajoukkuemäen MM-hopeaa ennen kuin joutui lähtemään kotiin Oberstdorfin MM-kisoista.­

4.3. 11:31

Koronavirus koettelee Norjan joukkuetta hiihdon MM-kisoissa.

Mäkihypyn suuri kultatoivo Halvor Egner Granerud paljasti keskiviikkona saaneensa koronatartunnan ja vetäytyvänsä välittömästi MM-kisoista.

Nyt Norjassa pelätään, että Granerud on saattanut altistaa joukkuetovereitaan virukselle. Norjan yleisradioyhtiö NRK raportoi, että mäkijoukkueen koronakuri on päässyt lipsumaan pahasti.

NRK:n jutun yhteydessä julkaistu kuva todistaa vastaansanomattomasti, että joukkueen mieshyppääjät käyttivät lehdistötilaisuudessa samaa mikrofonia. Sitä kierrätettiin huolettomasti hyppääjältä toiselle.

– Pelkään, että tartuntoja tulee lisää, NRK:n mäkihyppyasiantuntija Johan Remen Evensen sanoi.

– Vaikuttaa siltä, että joukkue on tehnyt valtaosan asioista oikein, mutta silti he seisoskelivat lähellä toisiaan ilman maskeja samana päivänä kun Granerud antoi positiivisen testin, omalla mäkiurallaan neljä arvokisamitalia voittanut Evensen jatkoi.

Mäkimaajoukkueen mediavastaava Steinar Bjerkmann poseerasi tiistaina Granerudin kanssa yhteiskuvassa ilman maskia. Bjerkmann on määrätty eristykseen.

Mäkimaajoukkueen urheilujohtaja Clas Brede Bråthen vakuuti NRK:lle, että norjalaiset ovat noudattaneet MM-järjestäjien koronaohjeita.

Bråthen sanoi kuitenkin, että ei ole ollut läsnä kaikissa joukkueensa lehdistötilaisuuksissa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?