Toni Nieminen muisteli yllättävää kirjettä rapakon toiselta puolelta - Mäkihyppy - Ilta-Sanomat

Toni Nieminen kertoi yllätyskirjeestä, jonka hän sai Meksikosta: ”Kyllä siinä silmäkulma kostui...”

Toni Nieminen muisteli Tähden seurassa -ohjelmassa yllättävää kirjettä rapakon toiselta puolelta.

25.2. 17:33

Toni Nieminen oli avausvieraana IS:n ja Urheilumuseon yhteisessä uudessa Tähden seurassa -ohjelmassa, jossa suomalaisen urheilun huippunimet kertovat suorassa lähetyksessä urastaan ja elämästään.

Mäkihypyn olympiavoittaja puhui avoimesti toimittaja Marko Lempisen haastattelussa monista uransa ikimuistoisista hetkistä, mutta ei pelännyt puhua myöskään vaikeuksista, avioerosta ja talousongelmista.

Puheeksi nousi lähetyksessä myös todellinen yllätyskirje, jonka Nieminen sai kaukaa Meksikosta vuonna 2018. Siinä aikoinaan Niemisen menestystä Albertvillen olympialaisissa 1992 seurannut meksikolaisnainen kirjoitti saaneensa voimaa lahtelaishyppääjän suorituksista, kun hänen omassa elämässään oli vaikeaa, perheväkivaltaa ja alkoholismia.

– Hän kertoi päättäneensä kirjoittaa, kun olin hänelle voimavara siinä karussa elämäntilanteessa silloin. Hän oli miettinyt, että jos pellavapäinen, pulloposkinen 16-vuotias pystyy voittamaan olympiakultaa, hänkin selviytyy, Nieminen kertoi lähetyksessä ja jatkoi:

– Kyllähän se oli koskettava hetki, kun sain kirjeen. Silmäkulma kostui lukiessani sitä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?