Janne Ahosen ”maailman kallein” löylykauha on nyt myynnissä – posketon tarjous jo tullut - Mäkihyppy - Ilta-Sanomat

Janne Ahosen ”maailman kallein” löylykauha on nyt myynnissä – posketon tarjous jo tullut

Janne Ahosen kuuluisa löylykauha on nyt huutokaupassa.

Janne Ahonen kauppaa löylykauhaa.

2.5.2020 17:34

Mäkihyppylegenda Janne Ahosen omistama, maailman kalleimmaksi löylykauhaksi tituleerattu keräilyharvinaisuus on laitettu myyntiin.

Kauhasta on tarjottu Huutokaupat.com-sivustolla jo huimat 10 000 euroa. Summa osuu hinta-arvioon, jonka Ahonen esitti Aleksi Valavuoren Valavuori Live -nettiohjelmassa.

– Ei lähde tonnilla, mutta en usko, että puhutaan miljoonista, hän linjasi Aleksi Valavuorelle.

Kilpailu kauhasta alkoi perjantaina maltillisella 240 euron tarjouksella, mutta lauantaina tarjoussumma nousi 1240 eurosta suoraan 10 000 euroon.

Tarjouskilpailuun on osallistunut toistaiseksi kymmenen ihmistä.

Löylykauhan myyntituotoista puolet menee Ahosen omaan taskuun ja puolet Pelastakaa Lapset ry:lle.

Ahosen löylykauhan tarina on kerrottu yksityiskohtaisesti toimittaja Pekka Holopaisen kirjoittamassa elämäkerrassa Kuningaskotka (Teos, 2009). Tarina juontaa juurensa Ahosen uran parhaaseen kauteen 2005, jolloin hän voitti suurmäen MM-kullan, maailmancupin kokonaiskilpailun ja mäkiviikon.

Suomalaislegendan hurjan kauden tulos oli niin kova, että energiajuomajätti Red Bull oli kiinnostunut Ahosen, muttei muun Suomen mäkimaajoukkueen sponsoroinnista.

Ahonen kertoo energiajuomajätin tarjonneen hänelle kypärämainoksesta muhkeat 300 000 euroa per kausi.

Maajoukkue hyppäsi kuitenkin Finnairin mainos kypärässään, eikä Hiihtoliitto antanut Ahoselle lupaa vastaanottaa rahakasta tarjousta.

Hän sai kauden päätteeksi Finnairilta kiitokseksi komean löylykauhan, joka on sittemmin toiminut muun muassa boolikauhana Ahosen veljen häissä.

– Pitää korostaa, ettei tämä ollut missään nimessä Finnairin vika. Se oli Hiihtoliitto, joka sen torpedoi, mäkilegenda muistutti Valavuoren ohjelmassa.

Löylykauhan huutokauppa päättyy sunnuntai-iltana.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?