Janne Ahonen kirjoitti koskettavan kirjeen entiselle kilpakumppanilleen – Björn Einar Romören, 38, sairastaa syöpää - Mäkihyppy - Ilta-Sanomat

Janne Ahonen kirjoitti koskettavan kirjeen entiselle kilpakumppanilleen – Björn Einar Romören, 38, sairastaa syöpää

Björn Einar Romören sai syöpädiagnoosin kesällä. Mäkihypyn lajiväki on kannustanut norjalaishyppääjää taistelussa sairautta vastaan.

Björn Einar Romören ja Janne Ahonen kuvattuna vuonna 2004 Lahdessa.

6.1.2020 15:52

Mäkihypyn entinen maailmanennätysmies, 38-vuotias Björn Einar Romören sai kesällä pysäyttävän diagnoosin. Hän meni lääkärille kovien selkäkipujen takia. Romören epäili kipujen johtuvan välilevyongelmista.

Magneettikuvissa Romörenin lonkasta kuitenkin löytyi pahanlaatuinen kasvain. Romören kertoi tuolloin, ettei syöpä ollut levinnyt. Nyt entinen mäkikotka käy hoidoissa ja kamppailee syöpää vastaan.

Lajiväki on tukenut näkyvästi entistä mäkimiestä. Norjan mäkimaajoukkue osoitti tukensa Romörenille Innsbruckin mäkikisassa lauantaina koskettavalla eleellä: norjalaishyppääjien pukuja komisti teksti ”Stay strong Björn”.

Ahonen kirjoitti koskettavan kirjeen

Tukensa entiselle kilpakumppanilleen ilmaisi myös Janne Ahonen. Hän kirjoitti Romörenille koskettavan kirjeen, jonka myös Ilta-Sanomat on nähnyt.

– Hei Björn Einar, rakas viholliseni. Vuosien kuluessa opin tuntemaan sinut paremmin ja paremmin. Tiedän millainen luonne sinulla on, ja ettet koskaan anna periksi. Sen ansiosta voitat tämän taistelun. Toivon sinulle paljon voimia ja lupaan tukea sinua kaikessa, Ahonen kirjoitti.

Suomalainen mäkilegenda sisällytti tekstiinsä myös pienen ja hyväntuulisen piikin.

– Olemme puhuneet tästä muutaman kerran. Jos haluat tietää millaista on hypätä pidemmälle kuin 239 metriä, voit koska vain kysyä sitä minulta. Kerron mielelläni. Soita milloin vain, Ahonen vitsaili.

Romören ilmassa Obertsdorfissa vuonna 2005.

Ahonen viittasi tekstissään Planican lentomäen hurjaan maailmancupin kilpailuun vuodelta 2005.

Romören johti kilpailua maailmanennätystuloksella 239 Ahosen tullessa hyppyvuoroon. Viimeisenä tornista alas tullut Ahonen ponnisti vielä metrin pidemmälle, mutta kaatui ja jäi kilpailussa kuudenneksi.

Maailmanennätyksen ohella Romören saavutti urallaan myös nipun arvokisamitaleita. Norjalaishyppääjä voitti olympiapronssia Torinon joukkuemäestä vuonna 2006. MM-kisojen joukkuemäestä hän voitti kolme mitalia.

Lentomäessä Romören voitti MM-joukkuekultaa sekä Planicassa 2004 että Kulmissa 2006. Romören lopetti kilpauransa vuonna 2014.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?