Rukan mäkikisan siirto Salpausselälle ei auta välttämään taloudellista iskua – ”Tappiota tulee joka tapauksessa” - Mäkihyppy - Ilta-Sanomat

Rukan mäkikisan siirto Salpausselälle ei auta välttämään taloudellista iskua – ”Tappiota tulee joka tapauksessa”

Kova tuuli puhalsi kuvainnollisesti setelipinojakin ilmaan. Mäkikisan peruuntumisesta tulee tappiota 300 000 tai 150 000 euroa.

Kova tuuli aiheutti Rukan mäkikisan peruuttamisen.

1.12.2019 21:02

Ruka Nordic -viikonlopun huipennukseksi tarkoitetun mäkihypyn maailmancupin osakilpailun peruminen sunnuntaina tarkoittaa sitä, että Hiihtoliitolta jää saamatta jopa noin 300 000 euron nettotuotot.

Kilpailun perumisen syynä oli kova tuuli.

Liitto tutkii mahdollisuutta järjestää korvaava kisa talvella Salpausselällä. Edes onnistunut siirto ei poistaisi taloudellista takaiskua.

– Tappiota tulee joka tapauksessa. Salpausselän kuviolla voisi puolittaa tappion, Hiihtoliiton toiminnanjohtaja Ismo Hämäläinen sanoi.

Puolittaminen tarkoittaisi noin 150 000 euron tulojen menettämistä.

– Totta kai tuo 150 000:kin on iso raha, mutta sen kanssa pystymme elämään, Hämäläinen sanoi.

Tulematta jäävä raha tuntuu myös järjestävässä seurassa Kuusamon Erä-Veikoissa.

– Meidän osuutemme on kymmenisen prosenttia (30 000 tai 15 000 euroa), Erä-Veikkojen toiminnanjohtaja ja Ruka Nordicin pääsihteeri Seppo Linjakumpu sanoi.

Peruutetun mäkihyppykilpailun järjestäminen Salpausselällä ensi helmi-maaliskuun taitteessa olisi Ismo Hämäläisen mukaan luonteva vaihtoehto.

– Kaikkien tahtotila on, että yritetään aina kilpailla siinä maassa, jossa peruuntuminen oli. Yritämme tulevalla viikolla löytää ratkaisuja, Hämäläinen sanoi.

Kova tuuli tuiversi sunnuntaina Rukalla.

Hämäläinen kertoi, että sunnuntaina Rukalla ei ollut muita vaihtoehtoja kuin peruuttaa mäkikilpailu.

– Tärkeimmät asiat ovat aina ensin turvallisuus ja kilpailun tasapuolisuus. Sitten vasta kauempana tulee talous. Sää on sellainen tekijä, ettei sille voi mitään, Hämäläinen sanoi.

Viikonlopun Ruka Nordicissa oli järjestäjien mukaan yleisöä yhteensä 21 000. Vetonaulana oli maastohiihto.

– Meillä oli todella upea kilpailuviikonloppu ja on erittäin harmillista, että jouduimme perumaan tapahtuman huipentavan mäkikilpailun sunnuntailta, kisojen pääsihteeri Linjakumpu sanoi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?