Taitavaa verosuunnittelua vai armotonta köyhyyttä, Janne Ahonen? Tulot jo toista vuotta peräkkäin nolla euroa

Julkaistu:

Verot 2018
Janne Ahonen ei ansainnut euroakaan toisena vuonna peräkkäin.
Entisen mäkikotkan Janne Ahosen verotulot ovat viime vuosina puhuttaneet.

Vuonna 2015 mäkihyppylegendan verotettavat kokonaistulot olivat vain 1 210 euroa ja vuotta myöhemmin 9 304 euroa.

– Jos tulot ovat viimevuotista luokkaa, niin ei sillä kukaan elä, perheellinen varsinkaan, Ahonen sanoi vuonna 2017 IS:n haastattelussa.

Verovuonna 2017 Ahonen tienasi nolla euroa, ja sama rinkula on hänen verotiedoissaan myös verovuodelta 2018. Hänellä ei myöskään ole pääomatuloja.

Millä ihmeellä viisinkertainen Keski-Euroopan mäkiviikon voittaja elättää itsensä ja perheensä? Ahonen on kuitenkin pyörittänyt omaa kiihdytysautotiimiään (Ahonen Racing Team) sekä ommellut mäkihyppypukuja muun muassa yhdistetyn maajoukkueelle.

Viime vuonna Ahosella oli selvä selitys kummalliselta tuntuvaan tilanteeseen, jossa ansio- tai pääomatuloja ei ollut lainkaan.

– Luvut selittyvät sillä, että en nostanut lainkaan palkkaa yritykseltäni eli Ahonen Racing Teamiltä, Ahonen sanoi.

– Jokunen vuosi sitten Janne Ahonen lainasi mäkihypyssä tienaamiaan varoja Janne Ahosen omistamalle kiihdytysautotallille, joka nyt sitten on alkanut lyhentää lainaansa Janne Ahoselle. Lainasumma oli huomattava, ja nyt elän perheeni kanssa yritykseni maksamilla lainanlyhennyksillä, Ahonen selvitti vuosi sitten.


Ahonen korosti hakeutuneensa tietoisesti tilanteeseen, jossa hänen ei tarvitse nostaa palkkatuloja omalta yritykseltään.

– Kun en nosta palkkatuloja, minun ei myöskään tarvitse maksaa palkkatuloveroja. Pyrin pitämään tästä tilanteesta mahdollisimman pitkään kiinni, koska Suomessa palkkatuloverotus on todella kovaa, Ahonen perusteli vuosi sitten.

Ilta-Sanomat ei tavoittanut Ahosta maanantaina kommentoimaan.

Vuosi sitten uransa päättymisestä ilmiottanut Ahonen, 42, on voittanut kaksi olympiahopeaa joukkuemäestä ja kuusi henkilökohtaista MM-kultaa. Hänellä on yhteensä 12 muun väristä MM-mitalia.

Lisäksi Ahonen on voittanut arvostetun Keski-Euroopan mäkiviikon viisi kertaa.

Ketkä Suomessa tienasivat yli 100 000 euroa? Katso IS:n verokoneesta.

Lue kaikki uutiset tuloista ja veroista täältä.