Mäkikotka Antti Aalto loukkaantui lentopallopelissä – joutuu jäämään pois alkukauden kilpailuista

Julkaistu:

Mäkihyppy
Aalto loukkasi nilkkansa oheisharjoituksessa.
Mäkihypyn suomalaisässä Antti Aalto on loukannut nilkkansa. Tapaturma sattui oheisharjoituksessa eli Kuopiossa pelatussa lentopallo-ottelussa, ja magneettikuvaus paljasti kahden nilkan nivelsiteen katkenneen.

Hoitomuotona on kuntoutus. Lääkäri, valmentaja ja joukkueen fysioterapeutti Janne Karppinen ovat suunnitelleet lähiviikoiksi kuntoutusohjelman, jonka Aalto aloittaa välittömästi.

Näillä näkymin Aalto joutuu jäämään pois alkukauden kilpailuista, mutta vamma ei uhkaa koko kilpailukautta. Aallon harjoittelu rakennetaan tukemaan nilkkavamman kuntoutusta, ja mäkiharjoituksiin hän palaa vamman ehdoilla.

– Nyt ei ole syytä hätäillä harjoittelun ja kuntoutuksen suhteen. Alla on harjoituksellisesti tosi hyvä kesä. Ensin nilkka kuntoon, sitten kilpailemaan, Aalto suunnitteli jatkoaan Hiihtoliiton tiedotteessa.

Vamma uhkaa siirtää kauden avauksen joulukuun puolelle.

– Lääkärin mukaan kauden ensimmäisten kilpailujen suhteen ei olla optimistisia, mutta kaikki on toki mahdollista. Koko kausi ei kuitenkaan ole tämän hetken tiedon mukaan vaarassa. Vamma on ennemminkin hidaste kauteen valmistautumiselle, päävalmentaja Lauri Hakola arveli.

Mäkihypyn maailmancup alkaa Puolan Wislassa 23.–24. marraskuuta. Maailmancupin toinen kisaviikonloppu kilpaillaan marras-joulukuun vaihteessa Rukalla.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt