Mäkihypyn olympiavoittajalle sattui dramaattinen onnettomuus – valui selällään tornista alas ja tippui 2,6 metristä betonialustalle

Julkaistu:

Mäkihyppy
Mäkihypyn olympiavoittaja ja maailmanmestari Maren Lundby loukkaantui kesämäkiharjoituksissa.
Norjalainen naisten mäkihypyn valtiatar Maren Lundby, 24, loukkaantui kaaduttuaan kesämäkiharjoituksissa Norjan Lillehammerissa torstaina.

Erikoista tapauksessa on, että kaatuminen ei tapahtunut hypyn aikana, vaan sitä ennen. Lundby liukastui lähtöpuomia asetellessaan ja lähti valumaan selällään vauhtimäkeä alas. Aftenpostenin mukaan Lundby putosi 2,6 metrin matkan suoraan betoniin.

– Tein käsilläni ja jaloillani kaikkeni hidastaakseni vauhtia. En vain onnistunut pysähtymään ja tipuin alas hyppyrin pöydän reunalta. Laskeuduin toiselle jalalleni ja sitten pääni tärähti betoniin. Onneksi minulla oli kypärä päässäni, Lundby sanoi FISin tiedotteessa.

Lunbyn mukaan hänellä on todettu aivotärähdys ja polvi on rajusti mustelmilla. Röntgen- ja magneettikuvista ei löytynyt muita vakavia vammoja.

– Ainoa asia, mitä kuvista löytyi, on pehmytkudoksen turvotus polvessa. Luissa, rustossa tai nivelsiteissä ei näytä olevan vaurioita, Lundby kertoi magneettikuvien tutkinnan jälkeen torstaina.

Mäkinainen pystyy jatkamaan harjoittelua nopealla aikataululla, mutta kivut voivat jatkua kuukausia.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt