Antti Aalto otti urallaan merkittävän askeleen eteenpäin: ”Kaikessa on vara parantaa” - Mäkihyppy - Ilta-Sanomat

Antti Aalto otti urallaan merkittävän askeleen eteenpäin: ”Kaikessa on vara parantaa”

Antti Aalto pääsi päättyneellä kaudella kolmesti maailmancupin kärkikymmenikköön.

Julkaistu: 24.3.2019 19:11

Hypyt kymmenen parhaan joukkoon olivat maailmancupin ja koko kauden kohokohtia Suomen mäkikurkolle.

Urallaan korkeammalle lentoradalle hypähtänyt Antti Aalto teki sunnuntaina Planicassa päättyneessä maailmancupissa tasaista jälkeä.

Aalto lopetti 29 kilpailun rupeaman 25:nteen sijaan HS240-lentomäessä ja löysi itsensä cupin loppupisteistä samalta sijalta.

Aallon kohokohdat kauden cupissa olivat kuudes sija Nizhni Tagilin kilpailussa, seitsemäs sija kauden avauksessa Wislassa ja yhdeksäs sija Salpausselän kisoista. Pisteille hän venyi 19 kertaa.

Aalto päätti maailmancupin 206 ja 210,5 metrin ilmalentoihin.

– Ei ollut ihan parasta, mutta onnistuin tänään ihan kohtalaisesti, Aalto tiivisti puhelimessa cupin viimeiset ponnistuksensa.

– Oli hienoa hypätä viimeinen kansainvälinen kisa tällä kaudella, ja lentomäessä sai vähän isompia hyppyjä kuin normaalisti. Se oli ihan mukava asia.

Hyppy korjataan ylämäestä

Aallon kehitysharppaus oli tällä kaudella melkoinen, sillä edelliskaudella hän oli maailmancupissa 54:s sijoituttuaan kolmesti 30 joukkoon sijoille 26–28. Kuluvalla kaudella hän sanoi keskittyvänsä ennen kaikkea tasonsa parantamiseen.

– Kyllä kauden kohokohdat olivat silti sijoitukset top kymppiin, Aalto tunnusti Planican jälkeen.

Kärkisijoitukset nostivat alkukaudesta yleisön odotuksia, mutta vuodenvaihteen jälkeen Aallolla oli vaikeuksia ylämäen laskuasennossa.

Salpausselälle osui hyvä välähdys, mutta MM-kisoissa Aalto kadotti varmuuttaan Innsbruckin ja Seefeldin hieman oikukkaissa hyppyreissä ja hankalissa oloissa.

– Siellä ei mennyt niin nappiin, Aalto tiivisti MM-kokemuksen.

Aallon jatkosuunnitelmat ovat entisellään. Hän yrittää edelleen kehittyä hyppäämisen kaikilla osa-alueilla.

– Kaikessa on vara parantaa. Yritän viedä kokonaisuutta eteenpäin ja rakentaa hyppyä ylhäältäpäin. Asioita korjataan ylämäestä lähtien, Aalto selvitti laskuasennon merkitystä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?