Mico Ahonen, 17, valittiin MM-kisoihin – päävalmentaja varmisti valintakriteerit mäkipomolta: ”Itsekin luulin että näin on”

Julkaistu:

Mäkihyppy
Mico Ahonen on tällä kaudella kilpaillut pääasiassa mäkihypyn kolmannen tason kisoissa FIS Cupissa.
Suomi lähettää Seefeldin MM-kisoihin viisi miesmäkihyppääjää. Hiihtoliitto ilmoitti maanantaina, että jo aiemmin valittujen Antti Aallon, Andreas Alamommon, Eetu Nousiaisen ja Jarkko Määtän lisäksi Itävaltaan matkustaa varamieheksi nimetty Mico Ahonen.

Ahonen, 17, on hypännyt urallaan vain yhden kilpailun maailman kakkoskiertueella Continental Cupissa. Rukalla joulukuussa käyty kisa toi Ahoselle 45. sijan. Pääasiassa Ahonen on kisannut pykälää alempana, kansainvälisen mäkihypyn kolmannen tason kisoissa FIS Cupissa, jossa paras sijoitus on tammikuun puolivälissä hypätty 14. sija.

Se, että Ahosella ei ole maailmancupin eikä Continental Cupin pisteitä, ei ollut MM-kisamatkan esteenä. Olympialaisiin ja maailmancupin osakilpailuihin on ehtona tietty määrä saavutettuja pisteitä, mutta MM-kisoissa tällaista kriteeristöä ei ole. Asian vahvisti IS:lle maajoukkueen päävalmentaja Lauri Hakola.

– Itsekin luulin että näin on, mutta varmistin asian Lahden maailmancupissa Walter Hoferilta (FIS:n mäkihypyn kilpailunjohtaja). Olympialaisiin ja maailmancupiin pitää olla Continental Cupin pisteitä, mutta MM-kisat ovat vapaita, Hakola kertoi.


Myös Suomen tasolla Ahosen valinta meni Hiihtoliiton kriteerien mukaisesti. Ahonen oli Hakolan mukaan viidentenä siinä rankingissa, jonka perusteella MM-edustajat valittiin.

– Ennen kautta kirjasimme auki valintakriteerit ja niitä noudatettiin. Se menee niin, että peilataan noin kuukauden historiaa ja siitä muodostuu ranking, jossa kansainväliset kilpailut painavat eniten ja niiden jälkeen kotimaan kisat, Hakola avasi valintaa.

– Mico oli siinä rankingissa seuraavaksi paras tämän jo valitun nelikon jälkeen, päävalmentaja sanoi.

Vaikka Ahonen on Hiihtoliiton tiedotteessa nimetty varahyppääjäksi, hän on Hakolan mukaan ”samalla viivalla” muiden suomalaishyppääjien kanssa.

– Joukkueen kanssa tehdään pelisäännöt siitä, miten tehdään valinta karsintaan ja kisaan osallistuvista hyppääjistä. Siinä mielessä Mico ei ole mikään varamies.

Ja vaikka Ahonen ei vielä näissä kisoissa pääsisikään näyttämään taitojaan tosipaikassa, Hakola pitää MM-matkaa hyvänä panostuksena nuoren hyppääjän tulevaisuuteen.

– Hän pääsee vähän haistelemaan arvokisatuulia. Mahdollisesti seuraavalla kerralla kun pääsee kisoihin mukaan, kaikki ei sitten ole uutta ja ihmeellistä.

Lue lisää: Katso tästä Seefeldin MM-kisojen koko kilpailuohjelma

Suomen mäkihyppyjoukkue Seefeldin MM-kisoissa

Miehet:

Antti Aalto

Andreas Alamommo

Eetu Nousiainen

Jarkko Määttä

Mico Ahonen (varalla)

Naistet:

Julia Kykkänen

Susanna Forström

Kotiin jäävä varahyppääjä: Jenny Rautionaho

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt