Aino-Kaisa Saarinen yllättyi murskapalautteesta Lahden kisoissa – puolalaiset pilkkaavat, japanilaiset rakastavat kohuhotellia

Julkaistu:

Mäkihyppy
Puolan mäkihyppymaajoukkue pettyi majoitustiloihinsa Lahden maailmancupissa. Japanilaisille ne kelpasivat enemmän kuin hyvin.
Lahden maailmancupin kisajärjestelyt ovat keränneet kehuja, mutta kaikki eivät ole olleet tyytyväisiä.

Puolalaissivusto Sport.pl kirjoitti viikonloppuna, kuinka maan mäkihyppymaajoukkue oli pettynyt karvaasti majoitus- ja ruokailutiloihinsa Salpausselän kisoissa.

Sivuston mukaan mäkikotkat majoittuivat lahtelaishotellissa, jonka kylpyhuoneet olivat kuin 1980-luvulta.

– Kuulostaa trillerielokuvan kohtaukselta, mutta se on vain Puolan mäkihyppääjien jokapäiväistä elämää Suomen Lahdessa, Sportin artikkelissa kuvailtiin.

Puolan maajoukkuetta valmentava entinen hyppääjä, itävaltalainen Stefan Horngacher ilmaisi tyytymättömyytensä toimittaja Dominik Formelalle.

– Suomalaisten meille Lahdessa antama hotelli on täysi vitsi. Halusimme eri hotelliin, mutta siellä ei ollut tilaa, joten saimme tämän. Emme pyydä paljoa, mutta ruokailua sairaalan kanttiinissa ei voi hyväksyä, mäkiluotsi valitti Formelan mukaan.
Salpausselän kisojen pääsihteeri, entinen huippuhiihtäjä Aino-Kaisa Saarinen ihmettelee puolalaisten murskapalautetta.

– Tuntuu hassulta. Japanin yhdistetyn joukkue on täällä edelleen. He halusivat ehdottomasti majoittua tässä hotellissa ja käydä syömässä tässä ravintolassa, vaikka nyt olisi tilaa vaikka missä, Saarinen sanoi Ilta-Sanomille.

Saarisen mukaan puolalaisten arvostelemassa hotellissa majoittui 74 kisoihin saapunutta henkilöä.

– Keneltäkään muulta ei ole tullut mitään palautetta.


Puolalaisten mainitsema ”sairaalan kanttiini” on tosiasiassa lounasravintola, joka sijaitsee Saarisen mukaan noin 50 metrin päässä hotellista. Joukkueiden ruokailu oli järjestetty sinne, koska hotellissa ei ole tavallisesti lounas- tai päivällistarjoilua. Puolan joukkue valitti järjestelystä, minkä jälkeen ravintolasta kannettiin ruokaa suoraan hotellille joukkueiden syötäväksi.

Puolalaisten haukkuma lounasravintola toimi ruokapaikkana myös tammikuussa järjestetyissä nuorten MM-hiihdoissa. Valituksia ei silloin kuulunut.

– Katsoin itsekin kuvia hotellista. Ihan siistiltähän siellä näytti. Makuasioista ei voi näköjään kiistellä.

Saarinen suunnittelee ottavansa puolalaisiin yhteyttä kuullakseen joukkueen jäseniltä suoraan, mikä heidän mielestään Lahden olosuhteissa oli pielessä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt