Mäkihyppy

Antti Aalto uhkuu itseluottamusta MM-kisojen kynnyksellä: ”Ei tarvitse mitään ihmeellistä tehdä”

Julkaistu:

Mäkihyppy
Mäkihyppääjä Antti Aallon vire lupaa hyvää MM-kisoihin.
Antti Aalto sijoittui yhdeksänneksi mäkihypyn maailmancupin kilpailussa Lahdessa.

Toisella kierroksella Aalto menetti kolme sijaa, mutta hän onnistui silti tekemään kaksi hyvää suoritusta. Aallolle se oli kelpo valmistautumista kohti Seefeldin MM-kisoja.

– Kymppisakki on tämän hetken tasolle hyvä suoritus. Kyllä tämä itseluottamusta MM-kisoihin antaa, eikä tarvitse mitään ihmeellistä tehdä. Nyt pitää osata treenata sopivasti, jotta herkkyys pysyy.

Lahden suurmäen kilpailun voitti ylivoimaisesti Puolan Kamil Stoch. Japanin Ryoyu Kobayashi oli toinen ja kolmanneksi ponnisti Norjan Robert Johansson. Aalto ei näe suurta yksittäistä tekijää, joka erottaa hänet toistaiseksi maailman kärjestä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Vauhtimäen asento on aika valmis. Se on avainasia, että saa tehtyä hyvän ponnistuksen. Maailman parhaat ovat vielä vähän joka asiassa parempia. Kyllä sitä kehittyy, kun tekee asioita sen eteen, Aalto kertoi toiveikkaana.

Suomen hyppääjistä Andreas Alamommo pääsi ensimmäistä kertaa urallaan toiselle kierrokselle maailmancupissa. Alamommo oli lopulta 29:s.

Kilpailun voittanut Stoch on luottavainen arvokisojen kynnyksellä. Pahin kilpakumppani Kobayashi jäi puolalaisesta peräti 17,2 pistettä.

– Olen todella tyytyväinen hyppyihini, sillä lauantain jälkeen minulla oli paljon ongelmia lentämisen kanssa. Tässä mäessä on silti jotain, josta pidän paljon. Ennen MM-kisoja on yksi kisa. Tärkein asia on pitää nykyinen vire, Stoch kertoi.

TARJOUS: Urheilulehti puoleksi vuodeksi

49,00 €/6 kk * (norm. 87 €)

Tilaa »
  • Painettu Urheilulehti viikoittain kotiin kannettuna
  • Kaikki tilausjakson aikana ilmestyvät kausioppaat, mm. Veikkausliiga

* Määräaikainen 6 kk:n tilaus, joka ei jatku automaattisesti.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt