Mäkihyppy

Ilta-Sanomien uusi erikoislehti Legenda kertoo Matti Nykäsen koko tarinan

Julkaistu:

55-vuotiaana yllättäen kuollut Matti Nykänen oli maailman paras mäkihyppääjä. Legenda-erikoislehti kertoo Nykäsen huiman urheilu-uran käänteet ja dramaattiset vaiheet yksityiselämässä.
Olympiavoittaja, maailmanmestari, lentomäen maailmanmestari, nuorten maailmanmestari, veteraanien maailmanmestari, maailmancupin voittaja, Keski-Euroopan mäkiviikon voittaja ja Suomen mestari. Matti Nykänen (1963–2019) voitti urallaan kaiken mahdollisen, ja monia edellä lueteltuja mestari-titteleitä tuli useita kappaleita huikean urheilu-uran varrella. Hän oli maailman paras mäkihyppääjä.

IS:n uusi Legenda-erikoislehti kertoo, miten nuoresta Matista tuli himotreenaaja, jonka luontainen lahjakkuus, fyysiset ominaisuudet ja lentämisen taito siivittivät jo nuorena lajin ehdottomaan kärkeen. Varsinkin Nykäsen harjoitusmäärät ja -metodit paljastavat, miten intohimoinen urheilija hän oli.


Oslon MM-kilpailut 1982, Sarajevon olympiakisat 1984 ja kaiken kruununa Calgaryn olympialaiset 1988 ovat jääneet kansalliseen muistiin talvikisoina, joissa Matti Nykäsen puolesta sai ensin jännittää ja sitten tuulettaa. Uusi erikoislehti kertoo tarkasti taustoittaen ja mielenkiintoisilla yksityiskohdilla maustaen, mitä kultaisissa kisoissa oikein tapahtui.


Uran varrelle mahtui myös vaikeuksia. Mäkiviikoilla vire vaihteli, ja Lahden kotikisoista 1989 alkoi yllättäen alamäki.


Legenda-erikoislehdessä summataan myös Matti Nykäsen värikäs ja dramaattisia vaiheita täynnä ollut yksityiselämä. Siihen kuului mm. kuusi avioliittoa viiden naisen kanssa, kiihkeä musiikkiura, kovaa remuamista ja synkimpänä lukuna rikostuomioita. Vuonna 2014 solmittu viimeinen avioliitto Pian (o.s. Talonpoika) kanssa toi Nykäsen elämään uudenlaista rauhaa ja tasapainoa aina siihen asti, kunnen kuolema erotti puolisot.


Läpi lehden kuuluu Matti Nykäsen ääni. Hän oli haastatteluissa legendaarinen letkauttaja, jonka terävät ja tiiviit lausahdukset jäävät historiaan.


Uusi Legenda-lehti jatkaa Ilta-Sanomien laadukkaiden erikoislehtien sarjaa, jossa on vuosikymmenen aikana ilmestynyt useita historiaa, uutistapahtumia ja viihdemaailman ilmiöitä käsitteleviä julkaisuja. Legenda-erikoislehti myydään yhdessä Ilta-Sanomien kanssa.

TARJOUS: Urheilulehti puoleksi vuodeksi

49,00 €/6 kk * (norm. 87 €)

Tilaa »
  • Painettu Urheilulehti viikoittain kotiin kannettuna
  • Kaikki tilausjakson aikana ilmestyvät kausioppaat, mm. Veikkausliiga

* Määräaikainen 6 kk:n tilaus, joka ei jatku automaattisesti.