Mäkihyppy

Kuvat: Norjalaishyppääjä pitää tarkkaa huolta mäkisirkuksen tunnetuimmista pensseleistään – ”Näistä on tullut tavaramerkkini”

Julkaistu:

Mäkihyppy
Robert Johansson tunnettiin vielä viime vuonna lähinnä viiksistään mutta nyt myös kolmesta olympiamitalista.
Norjan mäkihyppymaajoukkueen nykyisen tähtihyppääjän Robert Johanssonin mitaliprosentti Kansainvälisen hiihtoliiton tietokannassa on olympiakisojen kohdalla jäätävä: kolme kilpailua, kolme mitalia. Samaan sadan prosentin saldoon on pystynyt muun muassa Matti Nykänen 1984–88.

Johansson saavutti viime talvena Pyeongchangin kisoissa kaksi pronssia henkilökohtaisista kilpailuista ja joukkuekullan. Samanvärinen joukkuemitali viime kauden hurjalle komeetalle irtosi myös lentomäen MM-kisojen joukkuekilpailusta.

Ennen kuin Rukalla lauantai-iltana kahdeksanneksi hypännyt Johansson alkoi saavuttaa mitaleita, hänet tunnettiin aivan muusta. 28-vuotiaan lillehammerilaisen viikset ovat todella omaleimainen tavaramerkki.

– Kaksi vuotta sitten aloin kasvattaa viiksiä ja sitten hiljalleen muotoilla niitä. Käytän erityiskovaa viiksivahaa joka päivä. Olen saanut näistä valtavasti positiivista huomiota, ja niistä on ilman muuta tullut tavaramerkkini, Johansson kertoi Ilta-Sanomille Rukalla.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Viiksekkäitä miehiä näkyi lauantaina mäkitornissa poikkeuksellisen monta; Johansson uskoo suurimmaksi syyksi Movemberin.

– Mutta muutama hyppääjä on selvästi ottanut mallia minusta. Kyllähän nämä ovat tosi ”cool”, Johansson hymyili haiveniaan sipaisten.


Vaikka Johanssonin viime kausi oli sadunomainen, uran alku oli kaikkea muuta kuin helppo. Mies taisteli vuosia mahtuakseen Norjan kivikovaan A-maajoukkueeseen. Maailmancupia hän alkoi kiertää 23-vuotiaana kaudella 2013–14, mutta ensimmäinen arvokisakomennus osui vasta MM-Lahteen 2017.

– Minulla oli muutamia pahoja loukkaantumisia, joiden lisäksi olin usein sairaana. Homma tuntui pahimmillaan toivottomalta ja söi motivaatiota todella pahasti, Johansson totesi ja ylisti päävalmentaja Alexander Stöckliltä saamaansa tukea korvaamattomaksi.

– Toisaalta mäkihyppy on muuttunut niin, ettei 28-vuotias hyppääjä ole lajissa enää vanha. Kaiken kokemani jälkeen osaan nyt todella arvostaa saavutuksia ja nauttia tästä elämästä.

TARJOUS: Urheilulehti puoleksi vuodeksi

49,00 €/6 kk * (norm. 87 €)

Tilaa »
  • Painettu Urheilulehti viikoittain kotiin kannettuna
  • Kaikki tilausjakson aikana ilmestyvät kausioppaat, mm. Veikkausliiga

* Määräaikainen 6 kk:n tilaus, joka ei jatku automaattisesti.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt