Janne Ahonen hämmästyttää – kertoo 0 euron tuloistaan: ”Pyrin pitämään tästä tilanteesta kiinni”

Julkaistu:

Verot 2017
Janne Ahosen tulot pysyvät sitkeästi pienen ja olemattoman välimaastossa.
Kilpailu-uransa päättymisestä viime viikonloppuna Ilta-Sanomissa kertonut Janne Ahonen on verotietojen perusteella ollut taloudellisesti äärimmäisen ahtaalla viime vuosina.

Vuonna 2015 mäkihyppylegendan verotettavat kokonaistulot olivat vain 1 210 euroa ja vuotta myöhemmin 9 304 euroa.

– Jos tulot ovat viimevuotista luokkaa, niin ei sillä kukaan elä, perheellinen varsinkaan, Ahonen sanoi vuonna 2017 IS:n haastattelussa.

Nyt torstaina julkaistut Ahosen, 41, tulotiedot ovat vielä edellisiäkin hämmentävämpiä. Lahtelaiskotka ei nimittäin vuonna 2017 tienannut senttiäkään sen paremmin ansio- kuin pääomatuloja.
Millä ihmeellä viisinkertainen Keski-Euroopan mäkiviikon voittaja oikein elättää itsensä ja perheensä?

Vajaan viikon takaisessa haastattelussa Ahonen kertoi, että hänen ansiotasonsa on parantunut merkittävästi parin viime vuoden aikana. Hän sanoi saaneensa oman kiihdytysautotiiminsä (Ahonen Racing Team) kannattavaksi sekä tienaavansa leipää pöytään myös hyppypukuja ompelemalla.

– Ihmiset muistavat ne ajat, jolloin minulla todella oli hemmetin vaikeaa taloudellisesti. Kaikki tutut ja tuntemattomat sanoivat, että lopeta nyt hyvä mies tuo pelleily (oman tallin pyörittäminen) ennen kuin olet täysin persaukinen. Päätin kuitenkin, että en anna periksi. Se kannatti, Ahonen sanoi tuolloin.

– Nyt menee vaihteeksi hyvin.

Ahonen lainasi Ahoselle

IS tavoitti Ahosen uudestaan torstaina. Hänellä oli selkeä selitys kummalliselta tuntuviin vuoden 2017 ansio- ja pääomatuloihinsa, jotka siis olivat yhteensä nolla euroa.

– Luvut selittyvät sillä, että en nostanut lainkaan palkkaa yritykseltäni, eli Ahonen Racing Teamiltä, Ahonen sanoo nyt.

– Jokunen vuosi sitten Janne Ahonen lainasi mäkihypyssä tienaamiaan varoja Janne Ahosen omistamalle kiihdytysautotallille, joka nyt sitten on alkanut lyhentää lainaansa Janne Ahoselle. Lainasumma oli huomattava, ja nyt elän perheeni kanssa yritykseni maksamilla lainanlyhennyksillä, hän selvittää.

Ahonen korostaa hakeutuneensa tietoisesti tilanteeseen, jossa hänen ei tarvitse nostaa palkkatuloja omalta yritykseltään.

– Kun en nosta palkkatuloja, minun ei myöskään tarvitse maksaa palkkatuloveroja. Pyrin pitämään tästä tilanteesta mahdollisimman pitkään kiinni, koska Suomessa palkkatuloverotus on todella kovaa, Ahonen perustelee.

– Itse asiassa palkkatulojen nostamisessa ei ole mitään järkeä.

Ketkä tienasivat yli 100 000 euroa? Katso tiedot IS:n verokoneesta täältä.

Lue kaikki jutut vuoden 2017 tuloista ja veroista täältä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt