Mäkihyppy

Janne Ahosen jatkokuviot selvillä? Veljeltä paljonpuhuva lausunto ja mielenkiintoinen paljastus: ”Se on varmaan taka-ajatuksena”

Julkaistu:

Mäkihyppy
Valmentaja Pasi Ahosen mukaan hänen isoveljensä Janne Ahonen ei ole hypännyt kesällä ainuttakaan hyppyä. Silti hän uskoo, että Kuningaskotka nähdään vielä kisaamassa syksyllä.
Kun Pyeongchangin talviolympiakisat sisältänyt kausi 2017–18 oli keväällä paketissa, mäkihyppypiireissä pidettiin laajalti varmana yhtä asiaa: paketissa oli niin ikään Janne Ahosen loistelias, yli 26 vuotta kestänyt kansainvälinen hyppyura.

Ahonen itse ei vahvistanut uransa päättymistä – eikä todennäköisesti tee niin koskaan.

– Tein muutama vuosi sitten päätöksen, jossa aion pysyä loppuun asti. Sanoin silloin, etten lopeta enää ikinä. Jonain päivänä minua ei vain sitten mäellä enää näe, kahdesti lopettanut mutta mäkiin palannut Ahonen sanoi Ilta-Sanomille viime marraskuussa.

41-vuotias Ahonen pukee kuitenkin todennäköisesti vielä hyppyhaalarit päälleen, mikäli neljä vuotta nuorempaa Pasi-veljeä on uskominen. Pasi Ahonen on isoveljensä esikoisen, marraskuussa 17 vuotta täyttävän Mico Ahosen henkilökohtainen valmentaja.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Janne on ollut kesällä katsomassa Micon hyppyjä ja välillä tuuraamassa minua, mutta mäessä hän ei ole käynyt ainakaan vielä, Pasi Ahonen kertoo IS:lle mutta paljastaa, että viisinkertaisen mäkiviikon voittajan hyppysukset ovat silti valmiina tositoimiin.

Pasi Ahonen uskoo, että suksille on vielä käyttöä lokakuun alussa, jolloin Lahden suurmäessä hypätään muovimäen SM-mitaleista.

– Se, että Janne pääsisi hyppäämään Micon kanssa vielä yhden kisan, on varmaan taka-ajatuksena. Sen nimittäin tiedän, että Jannen sukset ovat kunnossa, Pasi Ahonen sanoo.

Vuosi sitten Janne Ahonen oli miesten muovimäen SM-kisassa toinen, ja Ahonen nousi korkeimmalle korokkeelle kauden päättäneessä pikkumäen SM-otatuksessa Taivalkoskella maaliskuun lopulla. Tuolloin mestarin etunimi oli kuitenkin Mico.

Täksi kaudeksi Mico Ahonen nousi maajoukkueen haastajaryhmään, mikä tietää koko kaudeksi kansainvälisiä kisoja miesten tasolla.

– Valmistautumisen osalta kesä on mennyt suunnitellusti. Viime vuonna Micon kehitystä hankaloitti valtavan nopea kasvupyrähdys, sillä hän kasvoi vuodessa yli kymmenen senttiä. Nyt odotan häneltä pisteitä heti FIS-cupin osakilpailuista Rasnovista (14. syyskuuta), Pasi Ahonen kertoo.

FIS-cup on kolmanneksi korkein kansainvälisen mäkihypyn taso maailmancupin ja Continental-cupin jälkeen.

Mikäli valmentajan toive FIS-cupin pisteistä toteutuu Romanian Rasnovissa, se avaisi Mico Ahoselle mahdollisuuden kiertää kaikki tulevan kauden Continental-cupin kilpailut. Niistä pistekin avaisi osallistumisoikeuden puolestaan maailmancupiin.

– Tällä kaudella pääpaino on alemmissa kisasarjoissa, joista on tarjolla arvokasta kisakokemusta, Pasi Ahonen linjaa.

Olisiko sitten mahdollista, että isä ja poika Ahonen nähtäisiin vielä joskus hyppäämässä samoissa kisoissa kansainvälisellä tasolla? Siihen Pasi Ahonen ei jaksa uskoa.

– Pitäisi tapahtua jonkinlainen ihme, että Janne innostuisi vielä hyppäämään sen enempää. Kyllä hänellä ovat muut hommat mielessä, Pasi Ahonen sanoo ja viittaa isoveljensä bisnekseen mäkihyppypukujen parissa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt