Toni Niemisen hiljaiselo päättyi – tässä on olympiavoittajan seuraava projekti - Mäkihyppy - Ilta-Sanomat

Toni Niemisen hiljaiselo päättyi – tässä on olympiavoittajan seuraava projekti

Toni Nieminen ryhtyi Julia Kykkäsen valmentajaksi.

Julkaistu: 6.7.2018 9:08

Olympiavoittaja Toni Nieminen luotsaa Suomen ykkösnaishyppääjää kohti Pekingin talvikisoja.

Vuonna 1992 mäkihypyn olympiakultaa juhlineen Toni Niemisen tekemisistä ei ole kuultu hetkeen mitään. Viime vuosina raskaista talousvaikeuksista kärsinyt Nieminen on yrittänyt uutta nousua niin kiinteistönvälittäjänä, pesäpalloseura Oulun Lipon myyntimiehenä, pesuainefirman myyntimiehenä kuin oman yritysvalmennuskonseptin avulla, mutta mikään niistä projekteista ei lähtenyt kunnolla lentoon.

Mitä viime aikoina hiljaiseloa pitäneelle Niemiselle, 43, kuuluu nyt? Onko hän jo keksinyt uutta tekemistä itselleen?

IS tavoitti Niemisen, jolla oli kuin olikin uutta kerrottavaa. Ouluun asettunut ex-mäkikotka on löytänyt uuden projektin sieltä itselleen kaikkein rakkaimmasta – mäkihypystä. Hän on hiljattain aloittanut valmennusyhteistyön Suomen naismäkihypyn lipunkantajan Julia Kykkäsen kanssa.

– Olen todella innoissani tästä projektista, koska valmentaminen on jo pitkään ollut suuri intohimoni, Nieminen korostaa.

Kykkästä, 24, on tähän asti valmentanut hänen isänsä Kimmo Kykkänen, joka Niemisen mukaan jatkaa tiimissä.

– Kun Kimmo soitti ja pyysi Julian valmentajaksi, en miettinyt hetkeäkään. Sanoin heti, että totta kai olen mukana, Nieminen kertoo.

– Minulla on valmennuksellinen vetovastuu, mutta Kimmo on joka tapauksessa tiiviisti mukana. Samalla hän keskittyy aiempaa enemmän siviilityöhönsä.

Julia Kykkänen on venynyt kahdesti maailmancupin palkintopallille. Viime talven Pyeongchangin olympialaisissa hän sijoittui normaalimäen kisassa 23:nneksi.

– Julia sanoi olleensa tosi pettynyt viime kauteensa. Minut pyydettiinkin mukaan ennen kaikkea siksi, että tuon mukanani paitsi uutta energiaa myös uutta näkökulmaa, Nieminen linjaa.

– Julialla on edelleen kovat tavoitteet, muun muassa neljän vuoden päässä siintävissä Pekingin olympialaisissa. Päätökseeni vaikutti juuri se, että aistin Julian olevan täynnä intohimoa ja menestyksen nälkää. Hän haluaa lajinsa kirkkaimmalle huipulle, ja se on tärkeää.

Nieminen myöntää suhtautuneensa aikanaan skeptisesti naisten mäkihyppyyn.

– Ajattelin, että näinkö siitä koskaan kehittyisi oikeasti mäkihyppyä. Mutta kyllä siitä kehittyi. Olen perehtynyt aiheeseen paljon, ja likathan todella osaavat hypätä. Juliassakin on iso potentiaali, Nieminen näkee.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?