Mäkihyppy

Hiihtoliitto ei iloitse Harri Ollia vastaan käydyn oikeuskiistan voitosta – ”Tuntuu pahalta Ollin puolesta”

Julkaistu:

Mäkihyppy
Hiihtoliiton toiminnanjohtaja Mika Kulmala ei ole ollut yhteydessä Harri Olliin oikeuspäätöksen jälkeen.
Mäkihyppääjä Harri Ollin ja Suomen hiihtoliiton välinen sopimuskiista sai sinetin maanantaina Helsingin käräjäoikeudessa. Ratkaisu oli odotettu: omien oikeudenkäyntikulujensa lisäksi Olli joutuu korvaamaan Hiihtoliiton oikeudenkäyntikulut sekä välimiehen palkkion – ne ovat yhteensä 12 400 euroa.

Vuoden 2007 suurmäen MM-hopeamitalisti oli haastanut Hiihtoliiton oikeuteen sen jälkeen, kun hän oli ensin hävinnyt sopimuskiistan välimiesmenettelyssä. Olli, 33, epäili välimiehenä toimineen Timo Ojalan olleen jäävi, mutta oikeus oli toista mieltä.

Taustalla painoi kiista siitä, saiko Olli esiintyä Hiihtoliiton urheilijasopimuksen alaisena Veikkauksen kilpailevan rahapeliyhtiön mainosvideolla vai ei. Hiihtoliitolla oli yhteistyösopimus Veikkauksen kanssa. Olli sanoi esiintyneensä videolla korvauksetta, mutta liitto purki hänen urheilijasopimuksensa.

– Oikeuden päätös oli meidän kannaltamme odotettu, Hiihtoliiton toiminnanjohtaja Mika Kulmala kommentoi IS:lle.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Kaikkinensa tapaus oli erittäin valitettava ja surullinen – ennen kaikkea Ollin itsensä kannalta. Hiihtoliitto ei missään vaiheessa ollut halukas menemään raastupaan, vaan sovitteluvalmius oli koko ajan olemassa. Siksi tuntuu pahalta Ollin puolesta.

Kulmala muistuttaa, että Ollin korvausvelvoitteista vain osa koskee Hiihtoliittoa.

– En ole ollut Olliin yhteydessä päätöksen jälkeen. Toivon, että hän saa asiansa järjestykseen, Kulmala sanoi.

– Oikeuden päätös korostaa nyt kaikille urheilijoille sitä, että Suomen arpajaislakiasetusten kanssa kannattaa olla tarkkana. Kyse ei siis ollut niinkään meidän välisen urheilijasopimuksen rikkomisesta.

IS ei useista yrityksistä huolimatta tavoittanut Ollia kommentoimaan tapausta. Olli puhui viime kaudella haluavansa palata tositoimiin, mutta juuri tällä hetkellä se ei vaikuta todennäköiseltä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt