Mäkihyppy

Mäkiguru Mika Kojonkoski palaa Suomen mäkihyppyvalmennukseen! Projektille hankittu mittava rahoitus

Julkaistu:

Mäkihyppy
Huippu-urheilujohtajan työtä lopetteleva Mika Kojonkoski palaa yllättäen Suomen mäkihyppyvalmennuksen pariin.
Olympiakomitean huippu-urheiluyksikön johtajantyön kuun lopussa hyvästelevän Mika Kojonkosken, 55, uudet kuviot alkavat olla selvillä.

Mäkivalmennusguru palaa yllättäen suomalaisten mäkihyppääjien ja yhdistetyn urheilijoiden avuksi. Hän on urallaan toiminut sekä Suomen, Norjan että Itävallan päävalmentajana, mutta tähän työhön hän ei ole palaamassa, vaan Lauri Hakola kantaa päävastuun mäkihyppääjistä ja Petter Kukkonen sekä Jarkko Saapunki yhdistetyn mäkipuolesta. Kojonkosken ympärille perustetaan osaamiskeskus, joka auttaa jatkossa sekä yhdistetyn urheilijoita, mäkihyppääjiä että näiden valmentajia.

Yhdistetyn ykkösmiehet ovat huippuonnistuneen mäkisuorituksen päässä arvokisamitalista, kuten olympiakisoissakin nähtiin. Mäkimiesten paluumatka kansainväliselle huipputasolle on huomattavasti pidempi.

Hiihtoliitosta ei maanantaina suostuttu kommentoimaan asiaa, josta on tarkoitus kertoa lisää kuun puolivälissä. Liitto on Ilta-Sanomien tietojen mukaan onnistunut hankkimaan projektiin myös mittavan ulkopuolisen rahoituksen.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Kojonkosken kaivattu paluu valmennustyöhön on mäkihypylle tärkeä signaali, ettei lajia olla hautaamassa, vaikka itävaltalaisen Andreas Mitterin tänä keväänä päättynyt päävalmentajakausi oli kaikkien aikojen katastrofi. Suomi saavutti maailmancupissa vähemmän pisteitä kuin koskaan aiemmin.

Kojonkoski myönsi maanantaina jatkokuvioidensa liittyvän myös mäkihyppyyn ja yhdistettyyn.

– Nehän olivat huippu-urheiluyksikössäkin vastuulajejani, ja olin olympiakauden suht intensiivisesti mukana yhdistetyn mäkipuolella. Olen sielultani edelleen valmentaja. Tämä ei kuitenkaan ole päätyöni, vaan teen yhtiöni kautta muutakin.

Kojonkoski toimii mm. konsulttina kiinalaisille talviurheiluihmisille, jotka järjestävät 2022 olympiakisat ja levittävät jättimaassa lumilajien ilosanomaa. Päätyötäkin olisi ehkä ollut tarjolla, Itävallasta. Olympiakaudella pahasti kyntänyt mäkimahti etsi keväällä uutta päävalmentajaa Heinz Kuttinin tilalle.

– Suunnitelmiani tiedusteltiin, mutta tein selväksi, että ei ole haluja palata työhön, johon kuuluu parisataa matkapäivää vuodessa.

Itävalta valitsi lopulta hyppääjälegenda Andreas Felderin.

Kuopiolaista Kojonkoskea on useasti houkuteltu kokoomuksen eduskuntavaaliehdokkaaksi Pohjois-Savoon. Seuraavat vaalit pidetään ensi keväänä.

– Ei ole sellaisia suunnitelmia.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt