Mäkihyppy

Kahden vuoden saaga jatkuu vieläkin – Harri Ollin ja Hiihtoliiton erimielisyyksiä ratkotaan nyt käräjäoikeudessa

Julkaistu:

Mäkihyppy
Mäkihyppääjä Harri Ollin ja Hiihtoliiton kiista jatkuu.
Kolminkertaisen MM-mitalistin Harri Ollin ja Suomen hiihtoliiton erimielisyyksiä puidaan tiistaina Helsingin käräjäoikeudessa.

Entisen maajoukkuehyppääjän Ollin, 33, ja lajiliiton välille syntyi kiistaa vuonna 2016, kun hyppääjä esiintyi YouTubeen ladatulla ulkomaalaisen rahapeliyhtiön videolla.

Hiihtoliitto katsoi Ollin toimineen urheilijasopimuksensa vastaisesti, kun hän esiintyi liiton suursponsorin Veikkauksen kilpailijan videolla. Hiihtoliitto purki lopulta Olli urheilijasopimuksen, mikä tarkoittaa, ettei Ollilla ole ollut asiaa maajoukkuetoimintaan tai kansainvälisiin kilpailuihin.

Sopimuksen purkamisen jälkeen Olli hankki asianajajakseen Kari Uotin ja haastoi Hiihtoliiton oikeuteen.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Tapaus ratkaistiin vuoden 2016 lopussa välimieskäsittelyssä. Välimiesmenettelyssä osapuolet sopivat, että julkisen tuomioistuimen ja tuomarin sijaan kiistan ratkaisee yksityinen, osapuolten itsensä valitsema välimies.

Katso alla olevalta videolta, kuinka Olli kertoi tilanteesta syyskuussa 2016.


Tuntuva lasku

Välitystuomio meni Hiihtoliiton eduksi. Tuomion mukaan liitolla oli perusteet katkaista Ollin urheilijasopimus. Mäkikotka määrättiin maksamaan omat ja vastapuolen oikeudenkäyntikulut ja välimiehen palkkion.

Ilta-Sanomat kertoi tuolloin, että Ollin maksutaakka nousi peräti noin 70 000 euroon.

– Minulle määrätyt maksut ovat täysin kohtuuttomat. Tämä ei voi olla suuruusluokaltaan niin iso asia, että siinä puhutaan näin hurjista kuluista. Tämä ei tunnu oikeudenmukaiselta, pettynyt Olli sanoi tuolloin IS:lle.


Olli ei jättänyt asiaa siihen, vaan haki viime vuonna välitystuomion kumoamista ja asian käsittelyä käräjäoikeudessa. Hänen mukaansa välimies Timo Ojala ei ollut tapauksessa puolueeton ja riippumaton. Olli ja hänen nykyinen asianajajansa Teppo Laine hakevat oikeudessa muutosta myös välimiehen palkkioon.

Hiihtoliitto kiistää vastauksessaan Harri Ollin väitteet. Liiton mukaan välimiehellä eli Ojalalla ei ole mitään sellaista yhteyttä Hiihtoliittoon, joka olisi tehnyt hänestä esteellisen asian käsittelyssä.

Menestys hiipunut

Harri Olli kuului takavuosina Suomen suurimpiin mäkihyppytoivoihin. Suuren yleisön tietoisuuteen lahjakkuus nousi vuonna 2007 saavuttamalla Sapporossa suurmäen MM-hopeaa. Lisäksi Ollilla on palkintokaapissaan joukkuemäen MM-hopea vuodelta 2008 ja MM-pronssi vuodelta 2010.

Lajin raikulipoikanakin tunnettu Olli on ollut läpi vuosien otsikoissa muun kuin urheilun vuoksi. Ongelmia on riittänyt.

Olli ilmoitti lopettavansa uransa 2011, mutta päätti sittemmin palata mäkeen. Menestystä ei ole kuitenkaan tullut. Viime kesänä Lahdessa asuva Olli vakuutti tekevänsä tosissaan paluuta huipulle ja tavoittelevansa paikkaa Etelä-Korean talviolympialaisiin.

Ollia kesällä valmentanut Tuomas Virtanen kertoi kuitenkin lokakuussa valmennussuhteen loppuneen. Myös yhteistyö Ari Saukon kanssa katkesi ennen kuin ehti kunnolla alkaakaan.

Kommentit

  Näytä lisää
  Kommentointi on päättynyt
  Tuoreimmat
  1. Juuri nyt
  2. Markku Kanerva nimesi Huuhkajien aloituskokoonpanon Unkaria vastaan – neljä muutosta Kreikka-pelistä
   Huuhkajat
  3. Nainen tuskailee HS:ssä työstä kieltäytyvän puolison elättämistä: ”Pitääkö laskelmissa huomioida, että hän tarjoaa hellyyttä, seksiä ja seuraa?”
   Seksi & Parisuhde
  4. Edis Tatlin taidokas temppuilu mykisti tv-katsojat – ”On tapahtunut lajinvalintavirhe”
   Tanssii tähtien kanssa
  5. Näyttelijä Kari Väänänen paljasti Ylellä: sai uskomattoman puhelun Yhdysvalloista – Steven Spielberg halusi mukaan hittielokuvaansa
   TV & elokuvat
  6. Tunti sitten
  7. Kiira Korpi otti terävästi kantaa keskusteluun lapsien valmentamisen metodeista: ”Pitäisi olla ehdottomasti kiellettyä”
   Taitoluistelu
  8. Tätä et nähnyt tv:ssä: Jone Nikulan Hanna-vaimo kruunattiin TTK:n kulisseissa vuoden tanssinopettajaksi – asteli hakemaan palkintoa verkkareissa
   Viihde
  9. Suomen suurlähetystö hämmästyi ja ohjeistaa ruotsalaisia – ”Saunassa ei syödä ruokaa”
   Kotimaa
  10. Harvinainen yhteiskuva: Pekka Pouta saapui Tanssii tähtien kanssa -lähetykseen Mari-vaimonsa kanssa
   Viihde
  11. Ketkä raivaavat tiensä Tanssii tähtien kanssa -finaaliin? Grafiikka seuraa pistetilannetta hetki hetkeltä
   Viihde
  12. 5 asiaa, joita miehet toivovat kumppaniltaan – ”Haluan puhua tunteistani”, sanoo Lasse
   Seksi & Parisuhde
  13. Näytä lisää