Mäkihyppy

Kahden vuoden saaga jatkuu vieläkin – Harri Ollin ja Hiihtoliiton erimielisyyksiä ratkotaan nyt käräjäoikeudessa

Julkaistu:

Mäkihyppy
Mäkihyppääjä Harri Ollin ja Hiihtoliiton kiista jatkuu.
Kolminkertaisen MM-mitalistin Harri Ollin ja Suomen hiihtoliiton erimielisyyksiä puidaan tiistaina Helsingin käräjäoikeudessa.

Entisen maajoukkuehyppääjän Ollin, 33, ja lajiliiton välille syntyi kiistaa vuonna 2016, kun hyppääjä esiintyi YouTubeen ladatulla ulkomaalaisen rahapeliyhtiön videolla.

Hiihtoliitto katsoi Ollin toimineen urheilijasopimuksensa vastaisesti, kun hän esiintyi liiton suursponsorin Veikkauksen kilpailijan videolla. Hiihtoliitto purki lopulta Olli urheilijasopimuksen, mikä tarkoittaa, ettei Ollilla ole ollut asiaa maajoukkuetoimintaan tai kansainvälisiin kilpailuihin.

Sopimuksen purkamisen jälkeen Olli hankki asianajajakseen Kari Uotin ja haastoi Hiihtoliiton oikeuteen.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Tapaus ratkaistiin vuoden 2016 lopussa välimieskäsittelyssä. Välimiesmenettelyssä osapuolet sopivat, että julkisen tuomioistuimen ja tuomarin sijaan kiistan ratkaisee yksityinen, osapuolten itsensä valitsema välimies.

Katso alla olevalta videolta, kuinka Olli kertoi tilanteesta syyskuussa 2016.


Tuntuva lasku

Välitystuomio meni Hiihtoliiton eduksi. Tuomion mukaan liitolla oli perusteet katkaista Ollin urheilijasopimus. Mäkikotka määrättiin maksamaan omat ja vastapuolen oikeudenkäyntikulut ja välimiehen palkkion.

Ilta-Sanomat kertoi tuolloin, että Ollin maksutaakka nousi peräti noin 70 000 euroon.

– Minulle määrätyt maksut ovat täysin kohtuuttomat. Tämä ei voi olla suuruusluokaltaan niin iso asia, että siinä puhutaan näin hurjista kuluista. Tämä ei tunnu oikeudenmukaiselta, pettynyt Olli sanoi tuolloin IS:lle.


Olli ei jättänyt asiaa siihen, vaan haki viime vuonna välitystuomion kumoamista ja asian käsittelyä käräjäoikeudessa. Hänen mukaansa välimies Timo Ojala ei ollut tapauksessa puolueeton ja riippumaton. Olli ja hänen nykyinen asianajajansa Teppo Laine hakevat oikeudessa muutosta myös välimiehen palkkioon.

Hiihtoliitto kiistää vastauksessaan Harri Ollin väitteet. Liiton mukaan välimiehellä eli Ojalalla ei ole mitään sellaista yhteyttä Hiihtoliittoon, joka olisi tehnyt hänestä esteellisen asian käsittelyssä.

Menestys hiipunut

Harri Olli kuului takavuosina Suomen suurimpiin mäkihyppytoivoihin. Suuren yleisön tietoisuuteen lahjakkuus nousi vuonna 2007 saavuttamalla Sapporossa suurmäen MM-hopeaa. Lisäksi Ollilla on palkintokaapissaan joukkuemäen MM-hopea vuodelta 2008 ja MM-pronssi vuodelta 2010.

Lajin raikulipoikanakin tunnettu Olli on ollut läpi vuosien otsikoissa muun kuin urheilun vuoksi. Ongelmia on riittänyt.

Olli ilmoitti lopettavansa uransa 2011, mutta päätti sittemmin palata mäkeen. Menestystä ei ole kuitenkaan tullut. Viime kesänä Lahdessa asuva Olli vakuutti tekevänsä tosissaan paluuta huipulle ja tavoittelevansa paikkaa Etelä-Korean talviolympialaisiin.

Ollia kesällä valmentanut Tuomas Virtanen kertoi kuitenkin lokakuussa valmennussuhteen loppuneen. Myös yhteistyö Ari Saukon kanssa katkesi ennen kuin ehti kunnolla alkaakaan.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt