Mäkihyppy

Andreas Mitter ei jatka Suomen mäkimaajoukkueen päävalmentajana

Julkaistu: , Päivitetty:

Mäkihyppy
Suomen miesten mäkihyppymaajoukkueen päävalmentaja vaihtuu.
Andreas Mitter ei jatka Suomen mäkimiesten päävalmentajana. Asia lyötiin lukkoon maanantaina.

Itävaltalainen Mitter, 36, ehti olla päävalmentajana keväästä 2016 alkaen. Hänen sopimuksensa päättyy tähän kauteen. Sopimuksessa oli vielä optiovuosi, mutta Mitter ja Hiihtoliitto päättivät yhteisymmärryksessä jättää sen käyttämättä.

Mitter kertoi Ilta-Sanomille, ettei ollut kiinnostunut jatkosta, koska maajoukkueen resurssit heikentyvät todennäköisesti huomattavasti ensi kaudeksi.

– Pääsyy on rahan puute. Se, miten haluaisin rakentaa ja kehittää maajoukkuetta pidemmällä aikavälillä, ei onnistu Hiihtoliiton budjetilla, Mitter sanoi puhelimitse.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Hiihtoliiton toiminnanjohtaja Mika Kulmala myönsi hankaluudet rahoituspuolella.

– Viime vuosien kaltaisen kohtuu vaatimattoman menestyksen jälkeen on hankalaa raapia kasaan budjettia ilman älytöntä riskiä. Sitä riskiä meidän on arvioitava tällä hetkellä.

– Jos mäkihypyllä on ollut puolen miljoonan budjetti, niin tällä hetkellä siitä on kasassa kohtalaisen varmaa rahaa puolet, Kulmala kertoi IS:lle.

”En kadu tätä kahden vuoden jaksoa”

Tuoreesta päätöksestä huolimatta Mitter luotsaa maajoukkuetta kauden viimeisissä maailmancupin kilpailuissa, jotka käydään Oslossa, Lillehammerissa, Trondheimissa, Vikersundissa ja Planicassa.

Suomalaismiesten edesottamukset maailmancupissa ovat olleet tällä kaudella todella vaisuja. Sinivalkoisia mäkikotkia on nähty pisteillä vain viidessä kilpailussa, parhaimpana Eetu Nousiaisen sija 25 Titisee-Neustadtissa 10. joulukuuta 2017. Hänen lisäkseen pisteitä on kerännyt vain Antti Aalto. Kaksikon saldo on yhteensä 19 pistettä.

Mitterin valmennuskaudella suomalaishyppääjä on parhaimmillaan ollut 14:s, Jarkko Määttä Innsbruckissa 4. tammikuuta 2017. Eniten pisteitä, 24, ovat keränneet sekä Määttä että Ahonen.

– Tavoitteeni olivat paljon korkeammalla. Tällä matkalla oli paljon ylä- ja alamäkiä, ja vaikka en onnistunut työssäni toivomallani tavalla, en kadu tätä kahden vuoden jaksoa, Mitter kertoi.

Kenestä seuraaja?

Kulmala myönsi Pyeongchangin talviolympiakisoissa, että yksi kärkiehdokkaista Mitterin seuraajaksi on maajoukkueen nykyinen kakkosvalmentaja Lauri Hakola, 38.

Nyt kun uutinen Mitterin poistumisesta on tiedossa, nouseeko Hakola uudeksi päävalmentajaksi?

– Mistään semmoisesta ei ole sovittu, Kulmala sanoi.

Kuinka monta hakijaa Hiihtoliitto on saanut päävalmentajapestiin?

– Ei ole yhtään hakijaa, eikä pestiä varmaankaan panna yleiseen hakuun lainkaan.

Kulmala arvioi, että päävalmentajakysymys ratkeaa aikaisintaan maailmancupkauden päätyttyä. Viimeinen cupin kilpailu hypätään Planicassa 25. maaliskuuta.

Suomalaisten maailmancupin pisteet henkilökohtaisissa kilpailuissa aikavälillä 2016–18:

Janne Ahonen 24
Jarkko Määttä 24
Ville Larinto 16
Antti Aalto 13
Eetu Nousiainen 6

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt