Mäkihyppy

Toni Nieminen avautuu avioerostaan Harkimot-ohjelmassa – ”Olin niin putkiaivoinen suomalainen mies”

Julkaistu:

mäkihyppy
Toni Nieminen kertaa urheilu-uran jälkeistä elämäänsä TV5:n Harkimot-ohjelmassa.
Toni Nieminen on ollut viime aikoina paljon julkisuudessa talousvaikeuksiensa vuoksi. Nieminen muun muassa panttasi viime vuonna olympiamitalinsa taloustilannettaan helpottaakseen.

Hjallis Harkimon haastattelussa hän kertoo, mistä syöksykierre sai alkunsa. Nieminen myös tunnustaa, että hänellä on velkaa jopa kuusinumeroinen summa.

Urheilu-uransa jälkeen ex-mäkikotka siirtyi nopeasti ravibisnekseen. Niemisellä oli oma talli Ylöjärvellä, ja hän tarjosi valmennuspalveluita.

Niemisen lainalla pystytetty yritys kuitenkin kaatui talousvaikeuksiin. Hän kertoo, että alkusysäys yrityksen vaikeuksille oli shokkina tullut avioero pitkäaikaisesta vaimosta Veera Niemisestä vuonna 2013.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Takana oli valmennusurani paras vuosi, mutta sitten tuli avioero. Yhtälö vaikeutui, ja se oli lopun alkua, Nieminen sanoo.

Ero yllätti täysin

Niemisen mukaan hänellä ei ollut aavistustakaan, että vaimo harkitsee avioeroa.

– Olin niin putkiaivoinen suomalainen mies, että en ymmärtänyt mitään merkkejä ennen kuin yhtäkkiä pistettiin kattilat jakoon, hän kertoo.

Nieminen yritti tulla toimeen yksityisyrittäjänä, mutta yritys ei kannattanut. Hän yritti laittaa yrityksen kaupaksi, mutta ostajaakaan ei löytynyt.

– Yrittäjänä yritin tietenkin pelastaa kaiken. Mutta tosiasia oli, että kaikki oli investoitu ikään kuin yhteisille paikoille. Eron jälkeen ei ollut houkutusta jäädä ex-vaimon tontille, Nieminen sanoo.

Lopulta yritys omaisuuksineen ja velkoineen siirtyi Niemisen ex-vaimolle.

Ravibisneksen ohella Nieminen on tehnyt juontotöitä ja aikansa hän toimi myös kiinteistönvälittäjänä. Nyt Nieminen käynnistelee valmennusyritystä entisen alppihiihtäjän Kalle Palanderin kanssa.

Nieminen sai Heidi-vaimonsa kanssa poikavauvan viime marraskuussa.

Harkimot-keskusteluohjelma esitetään sunnuntaisin TV5:lla kello 22.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt