Mäkihyppy

Katsomon pauhu herkisti Janne Ahosen: ”Olihan se ihan mahtavaa”

Julkaistu:

Mäkihyppy
Mäkipettymys Lahdessa – Suomi taipui Venäjälle.
Mäkihyppymaajoukkueen koettelemukset saivat jatkoa Lahden ”betonissa” lauantaina, kun nelikon Antti Aalto, Andreas Alamommo, Jarkko Määttä ja Janne Ahonen hypyt jäivät yhteen per mies maailmancupin joukkuekisassa. Tuloksena Salpausselältä oli yhdeksäs sija.

– Totta kai tämä on pettymys. Olisihan se ollut ensiarvoisen tärkeää päästä kotona hyppäämään joukkueena kaksi kierrosta. Mutta ei, ei sitten hypätä, Ahonen totesi myrtyneenä.

Suomi on tottunut taiteilemaan kahdeksannen sijan eli toiselle hyppykierrokselle kelpaavan suorituksen kanssa jo pitkään. Viime aikoina taistoa on usein käyty Venäjän kanssa, niin myös lauantaina Lahdessa.

Lupaava avaus

Aalto avasi kisan 111-metrisellä, päihittäen venäläisavaaja Aleksei Romashovin 14,9 pisteellä. Alamommo jatkoi 112 metrin hypyllä, mutta Denis Kornilovin 114-metrinen kavensi sinivalkoista etumatkaa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Kolmantena alas tullut Määttä jäi 97 metriin, mutta Mihail Nazarov pääsi vain puoli metriä pidemmälle. Ja kun päätöskierroksella oli taisteluparina Ahonen vastaan Jevgeni Klimov, oli yllättävänkin muhkealla suomalaiskatsomolla syytä uskoa jatkopaikkaan.

– Kyllä se Lahden mäestä tulee 120 ihan miten vain, Määttäkin uskoi ennen Ahosen hyppyä.

Mutta ei.

Ahonen tipahti 108,5 metriin, Klimov venytti 115 ja käänsi 8,2 pisteen tappion 2,5 pinnan venäläisvoitoksi. Suomi, kautta aikain 151 voittoa maailmancupissa, taipui tappioon nollan voiton Venäjälle.

– Tasaisesti on käyrä laskenut. Perjantaina alkoi hyvin, ja sitten hyppy hypyltä huonompaan. Ei vain saa irti yhtään mitään, Ahonen kuittasi hyppynsä.

Huuto herkisti

Mutta oli lauantai-illassa jotain hyvääkin. Katsomon huuto sai Ahosen herkistymään.

– Oli ihan mahtavaa. Hienoa huomata, että vaikka meillä on kausi mennyt niin kuin on mennyt, niin kannustusta löytyy. Sen toisen puolen (kritiikin) lisäksi.

Toisella kierroksella Venäjä jäi selvästi peränpitäjäksi. Voittoon taiteili alusta alkaen johtanut Saksa ennen Puolaa ja Norjaa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt