Mäkihyppy

Matti Nykänen liikuttui Janne Ahosen viimeisestä kisahypystä: ”On se piru vie kova kundi”

Julkaistu:

Pyeongchang 2018
Mäkihypyn nelinkertainen olympiavoittaja Matti Nykänen ja seitsenkertainen olympiahyppääjä vaihtoivat terveisiä IS:n välityksellä.
Mäkikotka Janne Ahonen on juuri hypännyt uransa viimeisen olympiahypyn, kun hän talsii sukset olallaan kohti pukusuojaa. Uran seitsemännet olympiakisat ovat takana.

Ahonen, 40, oli Suomen avaaja Pyeongchangin joukkuekisassa ja hänen toisen kierroksen hyppynsä kantoi mukiinmenevästi 120,5 metriä. Ensimmäisellään kaksi henkilökohtaista MM-kultaa saavuttanut Ahonen leiskautti 122,5 metriä. Lopputuloksissa Suomi sijoittui kahdeksanneksi.

Samaan aikaan tuhansien kilometrien päässä toisaalla muuan Matti Nykänen vastaa herkistyneellä äänellä puhelimeensa. Mäkilegenda kertoo oitis katsoneensa Ahosen viimeiset hypyt televisiosta.

– Perhana, kyllä tuli oikein liikuttava fiilis Jannen hyppyjä seuratessa. On uskomatonta ajatella, että kaverilla on takanaan jo seitsemät olympialaiset, Nykänen sanoo puhelimitse Joutsenosta tunteikkaalla äänellä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Ei olisi minusta ollut noin monien olympialaisten hyppääjäksi. Kertokaahan Jannelle terveisiä, että on se piru vie kova kundi!

Kolmekymmentä vuotta sitten Calgaryssa Nykänen lensi unohtumattomasti historiaan voitettuaan peräti kolme olympiakultaa.

– Kyllä ne hienot muistot palaavat aina mieleen aina näin olympialaisten aikaan. Taisin olla silloin aika ylivoimainen, Nykänen sanoo ja hymähtää perään.

IS välittää Nykäsen terveiset tuoreeltaan Ahoselle, jonka naama vääntyy samalla hetkellä leveään hymyyn, kuin hangonkeksiksi. Muutenkin hyväntuulinen Ahonen on selvästi otettu Nykäsen puheista.

– Perkele, hienoa! Tosi mukava kuulla, että Matti on sanonut noin, Ahonen tunnelmoi.

– Mutta sanokaa nyt Matille, että vaikka mulla on enemmän kisoja hypättynä, niin on se kuitenkin kaikista kovin.

Sitä virallista vahvistusta Ahosen hyppy- saati edes olympiauran päättymisestä ei kuitenkaan kuulla. Lahtelainen kertoo hyppäävänsä enää harrastusmielessä, mutta lopetusilmoitusta on turha tivata.

– Seuraaviin olympiavalintoihin on kolme vuotta ja 11 kuukautta. Saa nähdä, oliko se tässä, Ahonen sanoo ja virnistää perään.

Otsikkoa muokattu klo 16.32.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt