Suomen mäkimiehiltä historiallisen huono tulos olympialaisissa – Andreas Wellinger otti normaalimäen kultaa

Julkaistu:

mäkihyppy
Kaikki neljä suomalaismäkihyppääjää karsiutuivat Pyeongchangin olympialaisten normaalimäen kisan toiselta kierrokselta.
Andreas Alamommo oli 38:s, Janne Ahonen 40:s, Eetu Nousiainen 49:s ja Antti Aalto viimeinen eli 50:s.

Tulos oli suomalaisten mäkimiesten historian huonoin olympialaisten normaalimäessä. Suomen komeista mäkiperinteistä kertoo paljon se, että aiempi heikoin normaalimäen olympiatulos oli 17:s sija 1972 (Rauno Miettinen).

Andreas Alamommon 94-metrinen tuotti 91,3 pistettä.

– Asento painui eikä päässyt ihan suoraan työntämään, Alamommo sanoi Yleisradion tv-haastattelussa.

Konkari Janne Ahonen jäi 90,5 metriin, jolla heltisi 85,1 pistettä.

– Yllättävän hyvin alkoi ekoissa harjoituksissa, mutta hyppy hypyltä on ollut enemmän hukassa. Oli saavinaan ihan ok tunteen, mutta sitä se vaan katoaa pikku hiljaa, Ahonen sanoi.

Eetu Nousiainen (83 metriä, 68 pistettä) valitti varpaidensa jäätyneen.

– Koekierros ja tämä olivat omasta mielestä parempia. Ei ollut mitään tuntoa varpaissa, jouduin olemaan ylhäällä monot kiinni viisi minuuttia. Yritin vähän hypellä, mutta ei se mitään, Nousiainen kertoi.

Antti Aallon (80 metriä, 60,8 pistettä) kausi on kulkenut alamäkeen, eikä ensimmäinen kilpailuhyppy olympialaisissa tuonut käännettä.

– En ole vielä löytänyt tasaista tekemistä. Täytyy analysoida ja jatkaa eteenpäin. Koetin tehdä rennon oman hypyn, Aalto sanoi.

Saksan Andreas Wellinger voitti normaalimäen olympiakullan. Wellinger oli ensimmäisen hyppykierroksen jälkeen viidentenä, mutta nousi toisella kierroksella kärkeen.

Norjan Robert Johansson oli toinen ja Slovenian Peter Prevc kolmas. Kilpailua ensimmäisen kierroksen jälkeen johtanut Puolan Stefan Hula valahti toisella kierroksella sijalle 11.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt