Toni Nieminen palasi koulun penkille 27 vuoden tauon jälkeen – kaikille tutusta kotityöstä on tulossa ammatti

Toni Nieminen opiskelee seuraavat kolme vuotta.

Toni Nieminen opiskelee kokiksi.

24.8.2017 6:36 | Päivitetty 24.8.2017 11:01

Mäkihyppysankari Toni Niemisen elämästä eivät erilaiset käänteet ja yllätykset tunnu loppuvan. Vuoden 1992 olympiavoittaja on jälleen keksinyt uutta.

Tiistaina Ilta-Sanomat uutisoi Niemisen, 42, perustaneen äskettäin yhteisen yrityksen (Herkät Herrasmiehet) entisen pujottelutähden Kalle Palanderin kanssa. Kaksikon mukaan valmennusyrityksen tarkoituksena on tarjota apua riutuvalle suomalaiselle huippu-urheilulle.

Äskettäin Nieminen myös palasi koulun penkille – nyt toden teolla kymmenien vuosien tauon jälkeen.

– Tässä kävi hiljattain niin, että menin ilmoittautumaan kokkikouluun, Nieminen kertoo IS:lle.

Kuluneen vuoden aikana Niemisellä on ollut joitakin ammatillisia opiskeluvirityksiä mutta ei mitään näin totista.

Tuore opiskelupaikka löytyy Oulun seudun ammattiopistosta, jossa kokiksi opiskeleminen kestää Niemiseltä noin kolme vuotta.

– En olisi vuosi sitten uskonut, että olen nyt oikein kunnolla palannut koulun penkille. Aluksi ajatus hieman hirvitti mutta ei enää. Tämä on itse asiassa ollut ihan hauskaa, Nieminen sanoo.

– Kokkilinjan opiskelijat ovat itseäni selvästi nuorempia, mutta he ovat ottaneet papan hyvin vastaan. Se on kuitenkin pakko tunnustaa, että kun eteeni lyötiin matematiikan lähtötasotesti, olin aluksi aivan pihalla. Takavuosien opit eivät olleet jääneet muistiin, mutta hyvin siitäkin lopulta selvittiin.

Innokas ruoanlaittaja

Mistä ihmeestä löytyi idea kokin ammatista? Nieminen kertoo olleensa jo pitkään innokas ruoanlaittaja perheensä parissa.

– Laitan kotona säännöllisesti ruokaa, siitä ajatus kokkihommasta oikeastaan kypsyi. Se tuntui sopivan itselleni parhaiten, nykyään Oulussa vaimonsa kanssa asuva mäkikotka perustelee.

Nieminen on kertonut julkisuudessa avoimesti talousvaikeuksistaan, joista hän yrittää nyt selvitä ennen erilaisten työprojektien avulla.

Entisen lahtelaisen arjessa riittää tohinaa, sillä valmennusyrityksen ja opiskelemisen lisäksi hän jatkaa toimintaansa pesäpalloseura Oulun Lipon myynti- ja markkinointikoneistossa.

– Näistä projekteistani mikään ei ole toisiaan poissulkeva, Nieminen alleviivaa.

– Minulla on ollut matkan varrella erilaisia vaikeuksia, mutta luovuttaminen ei auttaisi mitään. Haluan laittaa itseni likoon ja uskoa siihen, että paremmat ajat koittavat.

Klo 11.01: otsikkoa muokattu.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?