Mäkihyppy

Työttömyydestä kärsineen Toni Niemisen yllätys – löysi yhtäkkiä kolme työprojektia: ”Nyt vaan rauta kuumaksi”

Julkaistu:

Mäkihyppy
Mäkikotka Toni Niemisen elämässä sattuu ja tapahtuu – taas kerran.
Kuluvan vuoden alussa työttömyys sysäsi olympiavoittaja Toni Niemisen äärimmäisen ahtaalle, mutta nyt yhtäkkiä hän on löytänyt jo kolme uutta työprojektia itselleen.

Tuorein pesti on löytynyt pesäpallorintamalta. Superpesiksessä pelaava perinteikäs Oulun Lippo on värvännyt Niemisen myynti- ja markkinointitiimiinsä.

Vaikka oululaistuneella Niemisellä ei ole aiempaa kokemusta pesäpallosta, hän on uudesta aluevaltauksestaan innoissaan.

– Olin heti valmis tarttumaan tuumasta toimeen, kun Lippo otti yhteyttä. Tämä on mulle iso ja motivoiva mahdollisuus, ensi viikolla 42 vuotta täyttävä Nieminen sanoo.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Kyse ei hänen mukaansa ole pelkästään Lipon myyntiin ja markkinointiin liittyvien asioiden hoitamisesta.

– Toimin myös eräänlaisena Lipon pelaajien henkisenä mentorina. Uskon, että mulla on oman huippu-urheiluni kautta annettavaa heille, vaikka en lajia niin hyvin tunnekaan. Urheilun korvien väliset lainalaisuudet ovat lajista riippumatta hyvin samankaltaisia, Nieminen näkee.

”Teen töitä oman firmani kautta”

Albertvillessa 1992 kaksi olympiakultaa voittaneen Niemisen omat pesäpallokokemukset eivät ole kovin juhlavia. Hän sanoo muistavansa kouluaikaiset pesäpallotunnit ”vielä liiankin hyvin”.

– Enhän mä siihen palloon osunut, en sitten millään, Nieminen tunnustaa.

– Ja muutama vuosi sitten Kiteellä Itä–Lännen yhteydessä pelatussa näytösottelussa paloin kotipesään jo ensimmäisen lyöntivuoroni jälkeen, joten nyt olisi tilaa paremmille pesiskokemuksille. Uskon, että Lipossa niitä myös saan. Seuran tavoite on olla Superpesiksen kärjessä vuoteen 2020 mennessä, ja siihen tavoitteeseen haluan itsekin sitoutua.

Nieminen on kärsinyt viime vuosina raskaista talousvaikeuksista. Välillä rahaa ei ole riittänyt edes ruokaan, ja laskuja on jäänyt pahasti rästiin.

Hiljattain kohua herättivät myös Niemisen panttilainaamoon päättyneen olympiamitalit, jotka toistaiseksi tuntematon taho pelasti pois verkkohuutokaupasta.

Nyt hänen tilanteensa on helpottamassa.

– Totta kai tämä on huojentava tilanne, kun töitä riittää vaihteeksi oikein urakalla. Alussa mulla menee aikaa uuden opetteluun, mutta pitemmällä aikavälillä taloustilanteeni varmasti helpottaa, hän sanoo.


Toinen uusi duuniprojekti on löytynyt pesuainebisneksestä. Nieminen kauppaa pesuaineita potentiaalisille vakioasiakkaille, kuten ravintoloille ja uimahalleille. Tämän lisäksi hän jatkaa työskentelyä henkilöstövuokrausfirmassa.

– Teen töitä oman firmani kautta. Se mahdollistaa näin monet projektit päällekkäin, Nieminen selvittää

– Nyt vaan rauta kuumaksi. Eiköhän tässä jotain saada aikaiseksi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt