Toni Niemisen mitalit huutokaupassa – urheilumuseon pomo yllättyi: ”Varmasti meitä kiinnostaa”

Julkaistu:

urheilumuseo
Urheilumuseo on kiinnostunut Toni Niemisen mitalien pelastamista.
Urheilumuseon johtaja Pekka Honkanen kertoo Ilta-Sanomille, että panttihuutokauppaan joutuneet Toni Niemisen olympiamitalit kiinnostavat Urheilumuseota.

Tieto mitalien huutokauppaamisesta tuli yllätyksenä Honkaselle, ja hän korosti puhuvansa tilanteesta hyvin alustavasti.

– Kyllä meitä varmasti kiinnostaa, mutta tämä on nyt minulle täysin uusi asia. Varmasti kiinnostusta löytyy kyllä, puhelimitse tavoitettu Honkanen kertoo.

Nieminen voitti Albertvillen olympialaisissa vuonna 1992 kaksi kultamitalia ja yhden pronssin. Mitalien verkkohuutokauppa alkoi maanantaina 24. helmikuuta ja päättyy 7. toukokuuta. Lähtöhinta Niemisen kahdelle kultamitalille on 2 500 euroa, pronssille 2 000.

Myös Niemiselle myönnetty Lahti-mitali on myytävien arvoprenikoiden joukossa. Sen pyyntihinta on 2 800 euroa.

– Melkein kaikki, mitä meillä on, tulee lahjoituksina. Tällaisessa tapauksessa, kun jotain tulee julkiseen myyntiin niin pitää miettiä löytyykö resursseja jostain.

Tarvitsisitteko siis jonkinlaisen keräyksen, tai että joku muu taho ostaisi mitalit ja lahjoittaisi teille?

– On meillä jonkin verran määrärahoja vuositasolla. En tässä tapauksessa osaa sanoa vielä, mikä on mitalien todellinen hinta. Jos kyseessä on huutokauppa, niin hinnathan voivat nousta mihin tahansa. Joudumme miettimään sen omana kokonaisuutenaan, miten rahoituksen osalta edetään.

Nieminen voitti olympiamitalinsa 16-vuotiaana. Maailmancupin osakilpailuvoittoja hänellä on yhdeksän. 41-vuotias mäkikotka palasi pitkän poissaolon jälkeen hyppytorniin vuoden 2016 tammikuussa.

1990-luvulla mäkilegenda Matti Nykäsen mitalit pelastettiin keräyksen avulla Urheilumuseoon. Museo yhdessä Hymy-lehden kanssa käynnisti kansalaiskeräyksen mitalien saamiseksi vitriineihin. Keräys tuotti noin 220 000 markkaa. Mitalit saatiin pelastettua.

Niemisen mitalien panttihuutokauppaamisesta kertoi Etelä-Suomen Sanomat.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt