Mäkihyppy

KSML: Matti Nykäsen juoni meni mönkään – ei voi ostaa mitaleitaan takaisin

Julkaistu:

matti nykäsen mitalit
Matti Nykänen ei pysty ostamaan mitalejaan takaisin, kertoo Urheilumuseon johtaja.
Ilta-Sanomat kertoi maaliskuun alussa, että Matti Nykänen haluaa Urheilumuseolle myydyn arvokisamitalikokoelmansa takaisin itselleen.

– Kuten varmasti kaikki tietävät, arvokisamitalini ovat edelleen Suomen Urheilumuseon hallussa. Nyt on kuitenkin niin, että haluaisin mitalit takaisin itselleni. Se olisi minulle henkisesti tärkeä juttu, Nykänen kertoi Ilta-Sanomille maaliskuun alussa.

Nykänen on käynnistänyt salamyhkäisen operaation mitalien saamiseksi takaisin ja saanut tarkoitusta varten tuekseen muutaman uskottavan tahon.

– Tämä ajatus on muhinut jo jonkin aikaa, ja nyt taustalleni on ilmaantunut henkilöitä, jotka todennäköisesti tai ainakin toivottavasti voivat auttaa tässä asiassa. Tämän enempää en kuitenkaan voi vielä kertoa suunnitelmastamme. Haluamme edetä järkevästi.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Urheilumuseon johtaja Pekka Honkanen kertoi tuolloin IS:lle, että mitaliasiasta voi neuvotella. Sävy kuitenkin muuttui parissa viikossa. Keskisuomalaisen sunnuntaina julkaisemassa haastattelussa Honkanen ilmoitti, ettei mitalien palautus onnistu missään tapauksessa.

– Mielelläni keskustelen Matin kanssa, mutta en tästä asiasta, Honkanen painotti KSML:n haastattelussa.

– Mitalit jäävät museon kokoelmiin. Meillä on niihin juridinen omistusoikeus, jonka pätevyys on todettu Vaasan hovioikeudessa asti.

Honkasen mukaan museo ei myisi mitaleja rahastakaan, sillä se olisi vastoin museotoiminnan eettisiä periaatteita.

Nykänen oli menettää kaikki mitalinsa 1990-luvun pahan velkaantumisen vuoksi. Tuolloin Urheilumuseo käynnisti yhdessä Hymy-lehden kanssa kansalaiskeräyksen mitalien saamiseksi museovitriineihin. Keräys tuotti noin 220 000 markkaa, ja mitalit saatiin pelastettua.

Parhaillaan prenikat ovat Olympiastadionin remontin vuoksi maakuntakierroksella, ja osa niistä oli MM-kisojen aikaan nähtävillä Lahden hiihtomuseossa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt