Cheekiltä odottamaton sukupaljastus suorassa lähetyksessä – ”Wikipediaan voisi lisätä”

Cheek vieraili IS:n studiossa MM-hiihdoissa. Hän kertoi suorassa lähetyksessä yllättävän asian.

24.2.2017 20:37

Suomen kuumin muusikkotähti Cheek eli Jare Tiihonen vieraili perjantai-iltana ISTV:n Hiihtoseurassa kertomassa MM-tunnelmistaan ja omista hiihtomuistoistaan.

Vaikkei tähti ole vastannut kotikaupunkinsa latujen kutsuun vuosikausiin, hän kertoi erittäin yllättävän asian suvustaan.

– Minähän olen nuorempana fanittanut yli kaiken Nykäsen Mattia ja Niemisen Tonia, mutta meidän suvustakin löytyy todella kova mäkimies eli isoisäni Väinö Tiihonen. Hän hyppäsi olympiatasolla asti.

Pikatarkistus vahvisti, että räppäri tuntee sukutaustansa. Alle 50-vuotiaana vuonna 1957 menehtynyt Tiihonen edusti Suomea sekä Garmisch-Partenkirchenin olympiakisoissa 1936 että Lahden MM-kisoissa 1938.

– Oma jo edesmennyt isäni oli 18-vuotias, kun hänen isänsä kuoli. Olen kuullut Väinön mäkiurasta aikanaan isän kertomia juttuja. Väinö oli kotoisin Kuopiosta, ja häntä kutsuttiin Puijon peipposeksi.

Väinö Tiihosesta löytyy myös verkkotietosanakirja Wikipedian artikkeli.

– Omat tietoni eivät ole siitä peräisin, vaan ihan kotona kuultua. Olen nähnyt myös joitakin isoisän hyppykuvia, ne makaavat varmaan nykyään jossain isän sukualbumissa.

Wikipedian artikkeli ei tiedä, että Väinö Tiihosen pojanpoika on tämäntasoinen kuuluisuus nyky-Suomessa.

– Kai sen voisi sinne lisätä. Siitä vaan naputtelemaan, Cheek naurahti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?