Mäkihyppy

Lahdessa käärittiin hihat – meritoitunut veteraani johtaa pelastustalkoita

Julkaistu:

Mäkihyppy
Lahdessa käytetään MM-kisarahoja koviin satsauksiin, Hiihtoliitto tyytyväinen.
Perinteisistä perinteisimmät suomalaiset menestyslajit mäkihyppy ja yhdistetty ovat viime vuodet kyntäneet syvällä, mikä on herättänyt varsinkin Lahdessa syvää huolta, sillä vuoden 2017 MM-kisojen kovat yleisötavoitteet lepäävät kovasti näiden lajien varassa. Näkymät ovat olleet erittäin synkät sekä lyhyessä että pitkässä perspektiivissä.

MM-kisojen järjestelyvastuuta Hiihtoliiton ja Lahden kaupungin kanssa kantava Lahden Hiihtoseura on käärinyt hihat. LHS kertoo sunnuntaina kovista valmennuspanostuksistaan tilaisuudessa, jonne on kutsuttu seuran nykyiset tähtiurheilijat Janne Ahosen sekä takavuosien tähdistä ainakin Jari Puikkonen ja Toni Nieminen.

– Lahdessa on alettu oikein kunnolla töihin valmennuspuolella. Tänä kesänä itsenäiset harjoitusryhmät on koottu Hannu Lepistön sateenvarjon alle. Lepistö on nyt tavallaan LHS:n päävalmentaja ja valvoo sekä koordinoi valmennustoimintaa, kertoo mäkihypyn valmennuspäällikkö Kari Ylianttila.

Mäkivalmennuksesta jo kertaalleen eläköitynyt Lepistö on lajihistorian meritoituneimpia valmentajia ja nykyään myös Janne Ahosen henkilökohtainen valmentaja. Hänen liekkinsä palaa täysillä.

MM-kisojen lähestyessä mäkihypyn ja yhdistetyn maajoukkueet harjoittelevat yhä enemmän Lahdessa. Hiihdon A-maajoukkueen jäsenistä Lahden alueella asuu jo merkittävä osa.

– Kotiolosuhde-etu käytetään täysmääräisesti hyväksi, Ylianttila sanoo.

Lahden normaalimäki on jo remontoitu MM-kelpoiseksi, suurmäen eli Betonin remontti on käynnissä, mutta mäestä on voinut remontin aikana myös harjoitella.

LHS käyttää valmennussatsauksiin sekä omaa varainhankintaa että seuralle MM-kisoista myös etukäteen tulevaa rahaa.

– Hiihtoliiton näkökulmasta LHS toimii kiitettävästi. Tuon fiksummin ei seura MM-rahaa voisi käyttää. Seura näyttää myös hienoa esimerkkiä siitä, ettei Hiihtoliittoa tarvitse huutaa apuun joka asiassa, kehuu liiton toiminnanjohtaja Mika Kulmala.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt