Mäkihyppy

Naisten mäkihypyn mitaliehdokas: ”Reaktio homolakiin on ollut yliampuvaa”

Julkaistu:

Sotshi 2014
Itävaltalainen mäkihyppääjä Daniela Iraschko-Stolz sanoo, että julkinen reaktio Venäjän homolakiin on ollut yliampuvaa.
Maailman huippuhyppääjiin kuuluva Daniela Iraschko-Stolz on lesbo ja hän on naimisissa anestesialääkäri Isabel Stolzin kanssa. Heidät vihittiin viime kesänä.

Laki, joka ”kieltää homopropagandan levittämisen alaikäisille”, ei huoleta Iraschkoa.

- Ei ollenkaan, päin vastoin. Asia on saanut suuremmat mittasuhteet kuin se ansaitsee. Minut on otettu täällä oikein hyvin vastaan, aivan kuten muutkin urheilijat. Mitään ongelmia ei ole ollut, ehdottomasti ei, hän sanoo uutistoimisto Reutersille.

Iraschko-Stolz haluaa keskittyä Sotshissa urheilemiseen eikä keskustella laista.

- Haluan keskittyä vain urheiluun. Jos ihminen suhtautuu muihin avarakatseisesti, häntä kohdellaan samoin ja sehän on vain iloinen asia. Minä voin ottaa kantaa hyppäämällä.

Venäjän ihmisoikeusaktivistien mielestä laki lietsoo väkivaltaa homoja kohtaan.

Venäjän poliisi pidätti perjantaina mielenosoitusta yrittäneitä, homojen oikeuksia ajavia aktivisteja Moskovassa ja Pietarissa hieman ennen olympiakisojen avajaisia.

- Tätä asiaa pitää tarkastella eri näkökohdista ja kriittisesti, mutta varsinkaan tässä tilanteessa minä en halua puhua paljon, Irascko-Stolz sanoo.

Naisten mäkihyppy on olympiakisojen ohjelmassa ensimmäisen kerran. Kisa hypätään tiistaina.

Vahva mitaliehdokas Iraschko-Stolz on yksi niistä 15 mäkihyppääjästä, jotka toimivat aktiivisesti lajin saamiseksi olympiaohjelmaan.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt