Ahosen valmentaja kuumana Olympiakomitealle

Julkaistu:

Janne Ahonen esitti jo loppusyksystä toiveen saada maajoukkueen mukana lähes koko kauden kiertäneen valmentajansa olympiakisoihin.
Olympiakomitean huippu-urheiluyksikön johtaja Mika Kojonkoski lupasi (IS 28.1.) rakentaa paketin, jossa 6. olympiakisoihinsa lähtevän Janne Ahosen valmentaja Ari Saukko tavalla tai toisella kuuluisi Suomen mäkivalmennusryhmään Sotshin olympiakisoissa. Samanlaisia, laajoja kulku- ja toimintavaltuuksia kuin päävalmentaja Pekka Niemelälle Kojonkoski ei uskaltanut luvata.

Saukko kertoo saaneensa Kojonkosken olympiatarjouksen tekstiviestillä maanantaina. Hän pitää sitä ala-arvoisena.

- Minulle tarjotaan käytännössä omakustanteista turistireissua. Turistina menen kuitenkin mieluummin Korfulle kuin Sotshiin, Saukko naurahtaa.

Saukko korostaa olevansa valmis siihen, ettei Olympiakomitea maksa hänen matkaansa. Myös maailmancup-matkojen rahoitus on tullut muualta kuin Hiihtoliitosta. Hän suostuisi myös asumaan Mustanmeren rannikolla, josta on noin puolentoista tunnin matka mäkikeskukseen.

- Mutta siihen en voi suostua, etten voi tehdä siellä työtäni mäkihyppyvalmentajana. Valmentajalavalla olisi tilaa minullekin, jos siis minulle haluttaisiin sinne järjestää akkreditointi. Suomi voi osittain käyttää jopa Viron kiintiötä Topi Sarparannan (maajoukkueen 2-valmentaja) roolin takia. Mäkivalmentajan työ on sellaista, että ilman lavalle ja muille harjoituspaikoille oikeuttavaa kulkulupaa sitä ei voi tehdä. Jokainen hyppy ja muu harjoitus on nähtävä aitiopaikalta, Saukko vuodattaa.

Saukko arvelee, että päävalmentaja Pekka Niemelä ei halua häntä valmentajalavalle.

- Kaikkien urheilijoiden ja Sarparannan kanssa olen tullut erinomaisesti toimeen. Kyse on ilmeisesti henkilökemioista, Saukko uskoo.

Saukko kertoo, että nykysuunnitelman mukaan hänelle näytettäisiin videokameralta Ahosen ja Olli Muotkan hypyt, joita hän voisi kommentoida hyppääjille radiopuhelimella.

- Se olisi heikkoa valmentamista, jopa haitallista. Olemme onneksi rakentaneet Sarparannan avulla kuvion, jossa voin auttaa poikia kotimaasta huomattavasti paremmin kuin näillä Kojonkosken kaavailemilla viritelmillä, Saukko tuumaa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt