MainosVisit Estonia

Listasimme Viron kiinnostavimmat kesätapahtumat: viinijuhlia, ruokamarkkinoita, historiaa, musiikkia, melontaa…

Viro on suomalaisille oiva kesälomakohde: se on edullinen, lähellä ja siellä liikkuminen on helppoa sekä julkisilla että omalla autolla.

Viron runsas tapahtumakesä tarjoaa monenlaisia elämyksiä suomalaiseen makuun.


6.4. 6:00

Viron runsas tapahtumakesä tarjoaa monenlaisia elämyksiä suomalaiseen makuun. Turistin kannattaa lähteä kiinnostavien tapahtumien perässä myös Tallinnan ulkopuolelle. Julkisilla kulkuvälineillä liikkuminen on Virossa helppoa, ja hyväkuntoisilla teillä on kätevää kulkea myös omalla autolla.

Virossa järjestetään monia musiikkitapahtumia, joista löytyy mieluista kuunneltavaa musiikin eri lajien ystäville. Ympäri maata järjestettävät ruoka-, viini- ja kahvilatapahtumat tarjoavat herkullisia makuelämyksiä koko kesän ajan. Toukokuussa järjestettävillä Türin kukkamarkkinoilla taas on luvassa elämyksiä esteetikolle.

Virolaiseen kulttuuriin kuuluu vahvasti historian elävöittäminen erilaisilla tapahtumilla. Tänä kesänä tuntumaa historiaan voi hakea Tallinnan Vanhankaupungin päivillä ja Pärnun ja Tarton hansapävillä.

Urheilusta innostuva voi osallistua esimerkiksi Võhandun melontatapahtumaan Võrussa Etelä-Virossa, seurata rallin FIA MM -osakilpailua Etelä-Virossa tai osallistua Jõgevan moottoripyörätapahtumaan.

Viron tapahtumakalenteri 2022

22.4.–1.5. Jazzkaar-musiikkifestivaali Tallinnassa. Baltian suurin jazztapahtuma järjestetään 16. kerran. Esiintyjiä saapuu kolmestatoista eri maasta.

23.4. Võhandun melontamaraton, Võru. Yhdellä Etelä-Viron kauneimmista ja vaativimmista joista, Võhandulla, järjestetään huhtikuussa kansainvälinen melontamaraton, joka alkaa aikaisin aamulla Võrun kaupungista Tamulan järveltä ja päättyy Võõpsuun Põlvamaalla.

4.–8.5. Tallinnan musiikkiviikot. Esiintyjät eri puolilta Eurooppaa saapuvat konsertoimaan Tallinnan parhaisiin konserttitaloihin ja klubeihin. Tarjolla on musiikkia kokeellisesta elektronisesta musiikista klassiseen musiikkiin.

7.–8.5. SÖÖMA! Viron ruokamessut Tallinnan laululavalla. Messuilla tutustut Viron ruokakulttuuriin sekä sen uusimpiin trendeihin ja tarjontaan.

20.–22.5. Türin kukkamarkkinat, Türi. Virossa kevät alkaa Türin kukkamarkkinoista Kalevi-kadun kentiltä. Tuotteitaan esittelee 700 kauppiasta ja markkinoilla on viihdeohjelmaa.

3.–4.6. Italian viinijuhlat Haapsalun linnassa. Viron suurimmat viinien maahantuojat esittelevät viinejään viinijuhlissa, joiden aikana valitaan yleisön viinisuosikki.

3.–4.6. Italialaisen musiikin festivaali Haapsalun linnassa. Umberto Tozzin ja Adriano Celentanon lauluja, italialaisia elokuvia ja makuelämyksiä.

3.–5.6. Tallinnan perinteiset Vanhankaupungin päivät. Suurin Vanhankaupungin kulttuuriperinnölle omistettu festivaali, jonka ohjelmassa on ilmaisia taide- ja urheilutapahtumia.

3.–5. 6. Viljandin hansapäivät. Alkukesästä Viljandin pikkukaupungissa historia herää eloon, kun kaupunki pukeutuu keskiaikaiseen asuun ja muistelee, miten hansaliiton jäsenyys toi kaupunkiin rikkautta ja lennokkaita ideoita.

4.–5.6. Tallinnan ruokakatu -festivaali. Laululavan tuntumaan ja Kadriorgiin levittäytyy yli 500 metriä pitkä ruokakatu, jonka varrella voi maistella katuruokaa Baltiasta, Suomesta ja Ruotsista.

5.6. Judas Priest ”50 vuotta metallimusiikkia” -konsertti Tallinnassa.

8.6. Whitesnake – The Farewell -kiertue Tallinnassa Saku suurhallissa.

10.–11.6. Hyvän ruuan festivaali Pärnussa. Grilliruuan festivaali järjestetään joka kesäkuu Vallikäärin niityllä. Kolmesataa osallistujaa Virosta ja ulkomailta tarjoaa ruokaa ulkoilmaravintoloissa ja kahviloissa. Lisäksi ohjelmassa on musiikkia ja ilotulitus.

11.–12.6. Simple session urheilutapahtuma Põhja-Tallinnassa. Elämyksellinen viikonloppu on täynnä huippupyöräilijöiden ja rullalautailijoiden esityksiä eri puolilta maailmaa.

13.6. Pet Sop Boys esiintyy Saku suurhallissa.

14.6. Punkrockin legenda Iggy Pop esiintyy Tallinnassa Alexelan konserttitalossa.

1.–2.7. Seto Folk -musiikkifestivaali Setumaalla Peipsijärven eteläpuolella. Tällä festivaalilla voit kuunnella setukaisten hienoa kansanmusiikkia, katsella heidän omaperäistä pukeutumistaan ja maistella perinneruokia.

1.–3.7. Pärnun hansapäivät. Voit eläytyä keskiaikaiseen elämänmenoon keskiaikaisten perinteiden, tapojen, kaupankäynnin, ruuan, juoman, musiikin ja tanssin tahdittamana.

7.–9.7. Pärnun oopperapäivät. Festivaalin päävieras saapuu Puolasta.

9.–10.7. Emajogi-festivaali Tartossa. Festivaali täyttää kaksikymmentä vuotta ja tuo Emajoen täyteen tapahtumia.

9.7. Mullfest – kupliva Pärnu -festivaali. Maistele erilaisia juomia kuplivalla festivaalilla. Tarjolla on sekä alkoholittomia kuplajuomia että aitoja samppanjoita – ja juomien lisäksi mukavaa musiikkia, eloisia esityksiä, hienoja kilpailuja, katuruokaa ja mukavaa ajanviettoa.

13.–22.7. Pärnun musiikkifestivaali. Festivaaliorkesteriin osallistuu soittajia eri puolilta maailmaa. Taiteellisena neuvonantajana toimii Paavo Järvi.

15.–17.7. Amerikkalaisten autojen näyttely Haapsalussa. Näyttelyn lisäksi ohjelmassa on kilpailuja ja konsertteja.

14.–17.7. Rallin FIA MM osakilpailu Etelä-Virossa. Viro järjestää jo kolmatta kertaa kansainvälisen autourheiluliitto FIA:n rallin MM-sarjan osakilpailun. Toimintaa riittää rallipäivinä koko perheelle.

20.7. Rammstein Tallinnan laulukentällä.

20.–24.7. Saarenmaan oopperapäivät Kuresaaressa. Saarenmaan oopperapäivät ovat Baltian suosituin oopperafestivaali. Ohjelmassa muun muassa Verdin La Traviata.

28.–31.7. Viljandin kansanmusiikkifestivaali. Festivaali on järjestetty 1990-luvun alusta lähtien. Musiikki soi Viljandin linnamäellä ja keskustassa vuosisataisia perinteitä kunnioittaen.

28.–31.7. Jõgeva Treff – tapahtumassa kokoontuvat moottoripyöräilijät.

4.–6.8. Hiidenmaan kahviloiden päivät Hiidenmaan saarella.

5.–13.8. Birgitta-festivaali Tallinnassa. Musiikkifestivaali Piritan historiallisilla raunioilla.

6.8. Ironman Tallinna on osa kesän triathlonfestivaalia. Urheilullinen viikonloppu tarjoaa viihdettä urheilun ystäville.

6.8. Setumaan kuningaskuntapäivät Setumaalla.

11.8. Slipknot – We Are Not Your Kind Tour 2022 -kiertue Tallinnassa.

12.–14.8. Viru Folk -musiikkifestivaali Käsmussa. Viru Folk on tarjonnut yleisöelämyksiä pohjoismaisen musiikin koko perheen festivaalina jo vuodesta 2008. Musiikkielämyksiä tarjoavat useat virolaiset, venäläiset, latvialaiset, ruotsalaiset ja suomalaiset muusikot.

12.–14.8. Elokuun unettomuus -kaupunkifestivaali Pärnussa. Pärnun luovalla kaupunkifestivaalilla kaupungin kuuluisa ranta herää eloon. Luvassa hyvää musiikkia ja seuraa sekä ainutlaatuisia maku-, taide- ja kulttuurielämyksiä.

20.–21.8. Peipsin ruokakatu kiemurtelee 175 kilometrin matkan Peipsijärven rannalla ja tarjoaa ruokaelämyksiä. Peipsin ruoka on kaikkea sitä, mitä alueella kasvatetaan – mitä järvi, metsät, pellot, rämeet ja suot antavat.

26.8.–3.9. Narvan oopperapäivät. Narvan oopperapäivät järjestetään Kreenholmin historiallisella tehdasalueella ja Narvan linnassa. Nykyoopperaa ja balettia Virosta ja sen naapurimaista.

27.8. Lüübnitsan sipulimarkkinat. Tarjolla paikallisia sipuleita ja markkinaohjelmaa. Kunniapaikalla ovat sipuli- ja valkosipuliletit.

27.8. Juoksumaraton Kihnun saarella.

7.–11.9. Tallinnan arkkitehtuuribiennaali (TAB). Tallinnan arkkitehtuuribiennaali on alueen suurin kansainvälinen arkkitehtuurifestivaali, jonka teemana on "Kauneudella on väliä; Kauneuden nousu unholasta".

10.–11.9. Tallinnan maraton. Viron suurin kansainvälinen urheilutapahtuma kokoaa yhteen pitkänmatkanjuoksijoita ympäri maailmaa.

21.9.–2.10. Maatsalun luontoelokuvien festivaali Lihulassa. Vuonna 2003 alkunsa saaneella elokuvafestivaalilla nähdään uusia kansainvälisiä, luontoaiheisia dokumentteja.

22.–24.9. Pärnun valofestivaali ÖÖvalgel. Pärnun suurin kulttuuritapahtuma, jossa kolmena iltana nähdään valoesityksiä Pärnun kaupungin eri paikoissa. Esitykset pidetään tänä vuonna Pärnun keskustassa ja ranta-alueella.

Maksullisiin tapahtumiin voit varata lippusi lippusi Piletilevin tai Piletimaailman lippukaupoista.

Lisää tapahtumia löydät täältä.

Lue myös: