[Mainos: Visit Åland] Ahvenanmaan huippukentät ovat golfarin unelma – lomailupuitteet ovat kuin ulkomailla - Visit Åland - Ilta-Sanomat
MainosVisit Åland

Ahvenanmaan huippukentät ovat golfarin unelma – lomailupuitteet ovat kuin ulkomailla

Erinomaiset kentät ja kansainvälinen tunnelma mahdollistavat täydellisen golfloman Ahvenanmaalla – ja kausi jatkuu siellä pitkälle syksyyn.

Ahvenanmaan kaksi tasokasta golfklubia sijaitsee keskellä kaunista saaristoluontoa. Kausi jatkuu pitkälle syksyyn.


17.9. 10:56

Syksyinen golfreissu Ahvenanmaalle lievittää matkakuumetta tehokkaasti. Kaksi tasokasta golfklubia sijaitsee keskellä kaunista saaristoluontoa, ja ympäröivä meri pitää lämpötilat leutoina pitkälle syksyyn. Etenkin arkipäivisin kentillä on väljempää kuin kiireisinä kesäkuukausina ja viikonloppuina. Peleistä pääsee nauttimaan lokakuun loppuun asti.

– Jo laivamatka on elämys ja Ahvenanmaalla on hyvä olla, siksi tänne tullaan aina uudestaan. Matka Ahvenanmaalle on vähän kuin lähtisi ulkomaille, tiivistää Björn Wennström, Ålands Golfklubbin myyntipäällikkö ja paljasjalkainen ahvenanmaalainen.

Wennströmin isännöimä, historiallisen Kastelholman linnan lähistöllä sijaitseva Ålands Golfklubb perustettiin vuonna 1975, ja nykyään vieraiden käytössä on kaksi kenttää, Kungsbanan ja Slottsbanan.

Slottsbanan on jo niittänyt mainetta kansainvälisissä golfpiireissä.

Jälkimmäinen uudistettiin viime vuonna täysin, ja tanskalaisen kenttäarkkitehti Philip Spogárdin suunnittelema kenttä on jo niittänyt mainetta kansainvälisissä golfpiireissä. Slottsbanan on luonnonläheinen ja monipuolinen huippuluokan kenttä, jonka ympärillä komeilee harvinaislaatuinen keskiaikainen linnamaisema. Se on Ahvenanmaan kentistä upein ja korkeatasoinen koko Suomen mittakaavassakin. Jokaiselta reiältä aukeaa merinäköala ja hyvin hoidetut viheriöt tarjoavat kutkuttavia mahdollisuuksia strategiseen peliin.

Ahvenanmaa on perinteisesti ollut ruotsalaisten golfareiden suosiossa, mutta tänä vuonna valtaosa vierailijoista on tullut Suomesta.

Ålands Golfklubbilta on noin puolen tunnin ajomatka Eckerö Golfiin, joka on toinen Ahvenanmaan golfklubeista. Luonnonkaunis, 18-reikäinen kenttä Ahvenanmaan länsiosassa on hyvä niin aloittelijoille kuin kokeneillekin konkareillekin, ja uusi harjoittelualue sopii täydellisesti lähipelin hiomiseen.

Golfmatka on makuhermoja kutkuttava kokonaiselämys

Ahvenanmaa on perinteisesti ollut ruotsalaisten golfareiden suosiossa, mutta tänä vuonna valtaosa vierailijoista on tullut Suomesta. Asiakaskunta on muuttunut myös iän puolesta, kun yhä nuoremmat ovat löytäneet koukuttavan lajin pariin.

Asiakkailta saatu palaute on ollut pelkästään myönteistä. Kauniit kentät ja meren läheisyys ovat saaneet kehuja, samoin palvelun taso. Wennströmin mukaan pelaajat arvostavat etenkin kenttien pelattavuutta: kierros etenee nopeasti ja pallot rullaavat hyvin.

Hienon pelikokemuksen lisäksi Ahvenanmaalla on myös paljon muuta tarjottavaa.

Hienon pelikokemuksen lisäksi Ahvenanmaalla on myös paljon muuta tarjottavaa, ja viikonlopun aikana ehtii kokemaan saariston parhaat palat. Useimmat vieraista majoittuvat Maarianhaminaan, jossa palvelut ovat lähellä ja josta on golfkentille noin puolen tunnin ajomatka. Myös maaseudulla on tasokkaita hotelleja ja kotoisia bed and breakfast -paikkoja.

Ahvenanmaalainen ruoka on pinnalla juuri nyt, ja pelipäivän kruunaavat unohtumattomat makuelämykset. Ålands Golfklubbin ravintola on auki lokakuun puoleen väliin asti, ja sen keittiöstä vastaa tähtikokki Michael Björklund. Hänen käsialaansa on myös lähistöllä sijaitseva, mainetta niittänyt Smakbyn. Alueella on myös Åland Distillery -tislaamo sekä noin 10 minuutin ajomatkan päässä Stallhagen-panimo, jonka yhteydessä toimii suosittu gastropubi.

Pelipäivän jälkeen voi palkita itsensä jossakin Ahvenanmaan lukuisista tasokkaista ravintoloista.

Wennström suosittelee sisällyttämään ohjelmaan myös luontoretkeilyä ja museovierailuja. Golfin pariksi hän ehdottaa frisbeegolfia, jota voi harrastaa 11 uudella kentällä, joihin on vapaa pääsy.

Ahvenanmaalla on kaksi laadukasta golfklubia

Ålands Golfklubb

Ålands Golfklubbin kentät sijaitsevat Sundissa, lähellä keskiaikaista Kastelholman linnaa. Golfseuralla on kahden 18 reiän kentän lisäksi kuuden reiän par 3 -kenttä lähilyöntien harjoitteluun. Täysin uudistetulta Slottsbanan-kentältä on upea merinäköala.

agk.ax

Eckerö Golf

Ahvenanmaan länsiosassa sijaitsee luonnonkaunis Eckerö Golfin kenttä, joka kulkee osin peltomaisemassa ja osin metsäisessä maastossa. 18-reikäinen kenttä sopii kaikentasoisille pelaajille, ja käytettävissä on myös uusi alue lähipelin harjoitteluun.

eckerogolf.ax

Näin matkustat Ahvenanmaalle

Lue myös: