[MAINOS: Vepsäläinen] Kaunista, käytännöllistä ja kohtuuhintaista – Habitat on monen sisustajan suosikkibrändi - Vepsäläinen Sisustamo - Ilta-Sanomat
MainosVepsäläinen

Kaunista, käytännöllistä ja kohtuuhintaista – Habitat on monen sisustajan suosikkibrändi

Brittiläis-ranskalainen Habitat on sisustuksen lifestyle-merkkien edelläkävijä: se on tarjonnut elämyksellistä kodin laittamista jo yli 60 vuotta. Eikä Habitatin kauniita ja kekseliäitä sisustusesineitä enää tarvitse kantaa Euroopan-reissujen tuomisina, vaan koko laaja ja usein uudistuva valikoima saatavilla meilläkin.


1.10.2020 17:58

Habitatin historia on samalla sisustamisen historiaa. Yrityksen perusti vuonna 1964 vasta 32-vuotias brittiläinen suunnittelija Terence Conran (1931–2020). Hän avasi Lontoon Chelseaan sisustusliikkeen, johon oli koonnut saman katon alle kaikkea mahdollista kotiin liittyvää: kalusteita, valaisimia, tekstiileitä ja paperitavaraa. Kulinaristina Conran piti huolta, että liikkeessä oli myös keittiötarvikkeita ja astioita. Myös sellaisia, joista useimmat asiakkaat olivat tuskin 1960-luvulla kuulleetkaan, kuten wokkipannu.

Aiemmin huonekaluliikkeissä oli myyty pelkkiä kalusteita, mutta visionäärinen Conran halusi tehdä sisustamisesta elämyksellisempää ja kokonaisvaltaisempaa – hän myi kokonaista elämäntapaa. Eikä henkilökunta ollut painostamassa asiakkaita. Päinvastoin, Habitat kutsui asiakkaat viihtymään, kokeilemaan, kiertelemään käytävillä ja kokoamaan ostoskoriinsa tavaroita yhtä rennosti kuin liike olisi ollut tavallinen ruokakauppa.

Habitatilta saa kaiken mitä kotiin tarvitsee: kalusteet, valaisimet, tekstiilit, asiat ja sisustusesineet. Esimerkiksi vekkivarjostimellinen Kura-valaisin on löytö: elegantti valaisin käy moneen tyyliin eikä maksa maltaita.

Ranskalaista rentoutta ja tyylien yhdistelyä

Habitat edustaa rentoa, huoletonta sisustamista, jossa eri tyylit sulautuvat toisiinsa eikä sisustamista tarvitse ottaa niin vakavasti. Kun yritys vuonna 2011 siirtyi ranskalaisomistukseen, valikoimaan tuli entistä enemmän ranskalaista kepeyttä. Lisäksi alusta asti Habitat on myynyt eksoottisia, käsintehtyjä esineitä eri puolilta maailmaa.

Habitatin valikoima on laaja ja uudistuu tiheään. Tässä on se hyvä puoli, että aina löytyy uutta ja inspiroivaa kodin piristystä, eikä mikään Habitat-koti kuitenkaan näytä samalta, koska yhdistelmävaihtoehtoja on loputtomasti.

Kaikkien tuotteiden taustalla vaikuttaa edelleen perustajan Conranin motto: ”Hyödyllinen voi olla kaunista ja kaunis edullista.” Hän ajatteli, että jokaisella pitää olla oikeus viihtyisään kotiin, lompakon paksuudesta riippumatta. Conran saikin vuonna 1983 Englannin kuningattarelta aateloinnin ja sir-tittelin siitä, että toi laadukkaan sisustuksen koko kansan ulottuville.

Habitatin valikoimaan kuuluu runsaasti kodin piensisustusta. Tuotteet myös vaihtuvat tiuhaan, joten jos näet jotain kiinnostavaa, kannattaa tarttua siihen heti: se ei välttämättä seuraavassa sesongissa ole enää myynnissä.

Sisustusikoineita ja uutta muotoilua

Habitatilla on monia tunnistettavia, lähes ikonia tuotteita, kuten 1960-lukua henkivä, mustavalkoinen Habitat Flap -kello ja muovitehtailija Henri Massonnetin vuonna 1968 itselleen kalastusjakkaraksi suunnittelema Tam Tam -jakkara.

Tam tam -jakkarassa tiivistyy Habitatin ideologia: se on monikäyttöinen, oivaltavasti muotoiltu sekä kestää arkea ja kolhuja ja hinta-laatusuhde on kohdallaan: tämän monitoimikalusteen saa omakseen parilla kymmenellä eurolla.

Suuri osa Habitatin tuotteista syntyy brändin omassa designstudiossa Pariisissa, jossa työskentelee luovan johtajan lisäksi neljä suunnittelijaa. Habitat haluaa tukea erityisesti nuoria suunnittelijoita, ja monissa töissä näkyykin nuorten tekijöiden raikas kynän jälki. Lisäksi Habitat tekee yhteistyötä useiden nimekkäiden suunnittelijoiden kanssa. Valtaosa huonekaluista valmistetaan Euroopassa, käsintehdyt tekstiilit taas esimerkiksi Intiassa.

Habitatin sohvissa ja nojatuoleissa on paljon verhoiluvaihtoehtoja. Jos esimerkiksi Viken-nojatuolin tai Como-sohvan myymälämallin verhoilu ei istu omaan kotiin, kalusteen saa tilattua haluamallaan kankaalla.

Valtava tilausvalikoima

Nykyisin Habitatin liikkeitä löytyy lähes joka mantereelta, yli 20 maasta. Suomen Habitat-liike sijaitsee Helsingissä, Kampin kauppakeskuksessa. Lisäksi Habitatin tuotteita myyvät kaikki Vepsäläisen myymälät. Habitatin valikoima on valtava, joten koko tuotekattaus ei millään mahdu myymälään. Niinpä jos toivomaasi tuotetta ei löydy myymälöistä eikä verkkokaupasta, se on mahdollista tilata.

Suomessa Habitatin tuotteet ovat saatavilla Vepsäläisen myymälöissä ja verkkokaupassa.

Lue myös: