MAINOS

MAINOS – Vepsäläinen

Rento ja runsas skandi-boho – näin teet tämän hetken mukavimman sisustustyylin

Julkaistu:

Skandi-boho on ollut ajankohtainen jo jonkin aikaa. Tyyli syntyy vastakohdista: skandinaavinen selkeys saa runsautta boheemeista yksityiskohdista. Boheemisti skandinaavinen sisustus tarkoittaa aitoa puuta, erilaisia punoksia, pehmeitä villamattoja ja ripausta lämpimiä värejä.

Rento yhdistelmätyyli, jossa ei ole sääntöjä

Skandi-boho-sisustustyyli tarkoittaa modernin, selkeälinjaisen skandinaavisen muotoilun yhdistämistä leikkisämpään ja pehmeämpään boheemiuteen, jota edustavat esimerkiksi marokkolaiset paimentolaismatot, punotut korit ja persoonalliset esineet. Tyyliin kuuluvat vahvasti myös erilaiset solmitut makrameetyöt ja viherkasvit. Persoonallisuus ja huoleton yhdistely ovat tyylin avainsanoja.


Ajattomat klassikkokalusteet ovat skandi-bohon perusta

Skandi-bohossa suositaan klassisia kalusteita, jotka on helppo yhdistää melkeinpä mihin tahansa tyyliin. Ajattomat, luonnonmateriaaleista valmistetut huonekalut kestävät trendien ja sisustuksen muuttumista.

Hyviä esimerkkejä ajattomista huonekaluista ovat esimerkiksi Alvar Aallon ja Ilmari Tapiovaaran suunnittelemat kalusteet, jotka ovat olleet suomalaisten suosikkeja jo vuosikymmeniä. Näille kalusteille on tyypillistä se, että ne säilyttävät jälleenmyyntiarvonsa. Jos oma mieli muuttuukin ja tyyli vaihtuu, tuote kelpaa taatusti jollekin muulle.

Sopivasti boheemiutta hippikulttuurista

Vaikka skandi-boho on ollut erityisen pinnalla viime vuosina, se ei itse asiassa ole mikään uusi villitys. Tyyli syntyi jo 60–70-luvulla hippikulttuurin ja matkailun yleistymisen myötä. Skandi-bohossa näkyy tuon ajan vahva kiinnostus Pohjois-Afrikkaa ja erityisesti Marokkoa kohtaan. Reissuilta tuodut matkamuistot yhdistettynä skandinaavisiin koteihin loivat vastakohtien hybridityylin, jossa yhdistyvät runsaan marokkolaissisustuksen ja selkeän funktionalismin parhaat palat.


Muista nämä, kun sisustat skandi-bohon henkeen

  • Klassikkokalusteet ovat sisustuksen perusta, niissä näkyy tyylin skandinaavisuus.
  • Boheemiutta kokonaisuuteen tuodaan tyynyillä, vilteillä ja pehmeillä matoilla
  • Sävymaailma voi olla rouhean mustavalkoinen tai maustettu esimerkiksi ripauksella punaisen ja ruskean sävyjä.
  • Luonnonmateriaalit, kuten puu, nahka, pellava ja puuvilla, kuuluvat olennaisesti skandi-bohoon.
  • Keramiikka, taide ja viherkasvit viimeistelevät runsaan boheemin tyylin.
Vepsäläiseltä löydät kattavan valikoiman designkalusteita niin suomalaisilta kuin ulkomaisilta muotoilijalegendoilta. Tunnettujen klassikkokalusteiden lisäksi valikoimassa on paljon luonnonmateriaaleista valmistettuja, uutta muotoilua edustavia huonekaluja, jotka istuvat hyvin skandi-bohon henkeen.
MAINOS – Vepsäläinen
Lue myös:

MAINOS