MAINOS

MAINOS – Vepsäläinen

Sisustussuunnittelijalta apua kodin pulmakohtiin

Julkaistu:

Harkitsetko sisustussuunnittelijan käyttöä, mutta silti mietityttää? Mitä jos suunnittelija painostaakin luopumaan perintökalusteista, tai ymmärtääkö hän millaista tyyliä toivomme, ja mitä palvelu maksaa? Kokosimme vastaukset näihin ja muihin sisustussuunnittelua pohtivien kysymyksiin.

1. Miksi sisustussuunnittelijan palvelua ylipäätään kannattaisi käyttää?

Syitä on useita. Moni tietää suunnilleen, millaisesta sisustuksesta pitää, mutta omassa kodissa sen toteuttaminen ei jostain syystä onnistukaan. Sisustussuunnittelija auttaa sinua luomaan juuri teille sopivan tyylin sekä ratkaisee sisustuksen pulmakohdat. Saattaa esimerkiksi olla, ettei olohuone olekaan mahdottoman mallinen, vaan kalusteet vain on sijoiteltu epätoimivasti.

Sisustussuunnittelijan avustuksella myös säästät aikaa ja rahaa, kun vältyt virheostoksilta. Huonekaluliikkeiden suurissa tiloissa kalusteiden kokoa ei välttämättä hahmota kunnolla, joten monelle on tuttu tilanne, että hankittu huonekalu ei olekaan mitoiltaan sopinut omaan kotiin. Samoin kalusteen sävy voi olla kotona aivan eri kuin myymälässä, koska tiloissa on erilaiset valaistukset.

2. Kotimme on muuten sisustettu, mutta yhden huoneen kalustus tuntuu ongelmalliselta. Voiko tilata suunnitelman vain johonkin kohtaan kotia?

Kyllä, suunnitelma voi olla pieni, suuri tai jotain siltä väliltä. Siinä voidaan pureutua esimerkiksi vain yhden huoneen kalustukseen, kodin valaistukseen, kaikkien tilojen säilytysratkaisuihin tai sisustaa koko koti lattiasta kattoon.


3. Meillä on tiettyjä kalusteita, joista emme haluaisi luopua. Voiko sen ottaa huomioon suunnitemaa tehtäessä?

Totta kai. Suunnitelman teko lähtee liikkeelle asiakkaan toiveesta, mitä hän suunnitelmalta toivoo, mitä haluaa säilyttää vanhasta ja mitä ajatuksia on uuden suhteen. Siten juuri kokonaisuudesta tulee kiinnostava, asukkaan näköinen ja kaunis, kun sisustus on yhdistelmä vanhaa ja uutta. Koti kertoo asukkaansa tarinaa, ja siinä saa mielellään näkyä eletty elämä.

4. Miten suunnitteluprojekti lähtee liikkeelle?

Vepsäläisellä sisustussuunnittelijan käyttäminen on helppoa: tule käymään myymälässä, lähetä sähköpostia tai soita ja varaa aika suunnittelijalle. Jokaisessa Vepsäläisen myymälässä on ammattitaitoiset sisustussuunnittelijat asiakkaiden apuna.

Ensimmäiseen tapaamiseen kannattaa varata aikaa tunti pari, riippuen kohteen koosta. Yleensä tapaaminen sovitaan Vepsäläisen myymälään, mutta esimerkiksi uudiskohteita suunniteltaessa voidaan tavata myös kohteessa paikan päällä. Suunnitelman teko onnistuu mainiosti myös etänä videopuhelun välityksellä.

5. Kannattaako minun valmistautua etukäteen jotenkin?

Ota tapaamiseen mukaan mittakaavassa oleva pohjapiirros tai oleelliset mitat sisältävä suuntaa-antava pohjapiirros sekä muutama tuore valokuva suunniteltavasta tilasta. Mieti valmiiksi, millaista apua toivot suunnittelijalta. Jos sinulla on ideakuvia, joista pidät ja jotka kuvaavat toiveitasi, voit ottaa ne mukaan. Tämä ei kuitenkaan ole pakollista. Jos mahdollista, mieti myös suunnilleen mikä budjetti sinulla on sisustamiseen. Se auttaa suunnittelijaa laatimaan sellaisen suunnitelman, joka on myös mahdollista toteuttaa.


6. Miten suunnitelman teko etenee?

Ensimmäisessä tapaamisessa sisustussuunnittelija kyselee asiakkaiden toiveet. Jos tapaatte myymälässä, siellä kierrellessä suunnittelija saa konkreettisesti kuvan siitä, millaisista kalusteista ja tyylistä pidät. Asiakkaana sinun ei kannata olla liian kohtelias. Jos suunnittelija ehdottaa vaikkapa tuolia, joka ei missään nimessä miellytä, kerro se heti kättelyssä.

Jos suunnitelma tehdään yhteen huoneeseen ja muutos on pieni, suunnittelijalla on yleensä konkreettinen ehdotus jo seuraavalla tapaamiskerralla. Usein suunnitelmaa vielä muokataan yhdessä, esimerkiksi vaihdetaan osa tuotteista tai jokin väri.

Jos suunniteltavaa on enemmän ja asiakkaat niin haluavat, suunnittelija voi tulla myös kotikäynnille. Kotikäynnistä voi olla apua myös silloin, jos et ole varma, mitä huonekaluja haluat säilyttää ja mistä voisi luopua.

7. Montako tuntia sisustussuunnitteluun yleensä menee?

Riippuu täysin siitä, mitä tehdään. Alkutapaaminen mukaan lukien yhden huoneen suunnitelma vie noin kolmesta viiteen tuntia.


8. Mitä sisustussuunnitelma pitää sisällään?

Vepsäläisen sisustussuunnittelija laatii sinulle mittakaavassa olevan pohjapiirroksen, josta näkyy huonekalujen, valaisinten ja muiden tavaroiden sijoittelu. Lisäksi mukana on tuoteluettelo ja tarjous kalusteista, valaisimista, matoista ja muista sisustustuotteista, joilla suunnitelma toteutetaan käytännössä.

Vepsäläisen valikoimassa on myös laaja valikoima kankaita, joten jos tarvitset osana suunnitelmaa esimerkiksi irtotyynyjä tai verhot, sekin onnistuu. Suunnitelma voi pitää sisällään myös seinämaalien värit, jos niin halutaan. Yleensä onkin hyvä idea uusia kalusteiden lisäksi pintojen värejä.

9. Mitä sisustussuunnitelman teko maksaa?

Vepsäläisellä sisustussuunnittelun hinnoittelu on yhtenäinen ja perustuu tuntitaksaan. Sisustussuunnittelu maksaa 60 euroa tunnilta. Sisustussuunnittelijan palveluista ei kuitenkaan veloiteta, jos kertaostossumma ylittää 2 500 euroa huonetta kohden ja teet tilauksen suunnittelijalta kuukauden sisällä suunnitelman valmistumisesta.

Vepsäläisen sisustussuunnittelijat auttavat asiakkaita pienissä ja suurissa kodin sisustamisen pulmissa. Suunnitelman teko onnistuu myymälässä tai suunnittelukohteessa tapaamisen lisäksi etänä videopuhelun avulla.

Lue myös: Kodin iso muutos: ”Sisustussuunnittelija yhdisti vanhat kalusteet upeasti uusiin”
MAINOS – Vepsäläinen
Lue myös:

MAINOS