MAINOS

MAINOS – Vepsäläinen

Olohuoneen sisustus uusiksi? Näin onnistut toimivan oleskelutilan rakentamisessa

Julkaistu:

Olohuone on kodin sydän, jossa tärkeintä on viihtyisyys. Kotoisan ja tyylikkään oleskelutilan rakentamisessa on viisi elementtiä – tässä vinkit olohuoneen oivalluksiin.

Asukkaat ovat olohuoneen sydän

Millainen on sinun tai perheesi unelmien olohuone? Avain onnistuneeseen olohuoneen sisustamiseen on tehdä se juuri oman kodin asukkaita varten.

Siksi sisustaminen kannattaa aloittaa harrastusten tai mieltymysten mukaan. Jos lempipuuhaanne on katsoa yhdessä leffoja, suuri löhösohva ja kotiteatteri saavat olla paraatipaikalla. Jos taas televisio ei miellytä silmää, sen voi piilottaa säilytyskalusteen sisään tai asettaa sohvan viereen, ei vastapäätä.

Lisää tilantuntua? Siirrä kalusteet pois seinustoilta

Nopein kikka saada uutta ilmettä olohuoneeseen on vaihtaa kalusteiden järjestystä.

Suomalaiset sisustavat usein asettamalla huonekalut seinien vierustoille. Riko harmonia järjestämällä kalusteet niin, että vaikkapa sohva sijoittuu keskelle huonetta tai nojatuolien taakse jää kulkutilaa.

Entäpä jos matto olisikin muihin huonekaluihin nähden vinossa? Ilmavuus lisää tilan tuntua.


Ruokapöytä on tärkeä osa oleskelua

Ruokapöydän ääressä aterioidaan, vaihdetaan päivän kuulumiset, tehdään läksyt ja viihdytetään vieraita. Yhä useammassa kodissa oleskelu- ja ruokailutilat ovatkin yhtä suurta tilaa.

Yhdistetyssä olohuone- ja ruokailutilassa tukeva ja laadukas pöytä on yksi tärkeimmistä hankinnoista. Mitkä pöydän ominaisuudet ovat teidän arjessanne ne tärkeimmät? Laminaattipinta kestää lasten leikit, pyöreä pöytä sopii pieneen tilaan, ja jatkettavan pöydän ääreen mahtuu jopa 20 henkeä.

Sisustukseen saa lisämaustetta ostamalla pöydän ympärille erilaisia tuoleja, joita yhdistää esimerkiksi väri tai materiaali. Hanki käsinojalliset ruokapöydän tuolit, jos pöydän ääressä tehdään läksyjä ja töitä.


Sarjapöydät ja rahit ovat olohuoneen moniottelijoita

Olohuoneen toimivuutta lisää se, että laskutasoja on riittävästi. Kun sinä haluaisit nautiskella teestä, lapsesi piirtää ja teini tehdä läksyjä saman sohvapöydän äärellä, ratkaisu on sarjapöytä, josta jokainen saa irrotettua oman tasonsa.

Rahit taas muuttuvat nopeasti tarjottimien avulla istuimista pöydiksi. Muista myös pitkät penkit: ne toimivat yhtä hyvin sohvapöytänä, laskutasona seinustalla tai sohvan päädyssä.

Valaisimet viimeistelevät olohuoneen tunnelman

Toimivassa olohuoneessa on monta erilaista valonlähdettä. Unohda ajatus yhdestä, kirkkaasti valaisevasta koko tilan valaisimesta. Sen tasainen valo syö helposti kodikkuuden, sillä tunnelman luomisessa varjot ovat yhtä tärkeitä kuin valo. Ne luovat tilaan kolmiulotteisuutta ja syvyyttä.

Hyvä lähtökohta olohuoneeseen on yhdistelmä erilaisia valaisimia. Kirkas yleisvalo tekee arjen puuhastelun helpoksi. Pienet jalka- ja seinävalaisimet tuovat tunnelman illan hämyyn. Lukulamppu sohvan vieressä tekee lukemisen helpoksi. Riippuvalaisimet antavat täsmävaloa ruokapöydän tai sohvaryhmän päälle.

Valaisimiin kannattaa satsata oleskelutiloissa, sillä kaunis designvalaisin on yhtä kaunis myös valo sammutettuna.

Vepsäläisen laajasta valikoimasta löydät koko olohuoneen kalustuksen matoista valaisimiin ja sohvista ruokailuryhmiin.

Lue myös: 10 vinkkiä – muista nämä, kun ostat valaisinta
MAINOS – Vepsäläinen
Lue myös:

MAINOS