MAINOS

MAINOS – Vepsäläinen

Kodin iso muutos: ”Sisustussuunnittelija yhdisti vanhat kalusteet upeasti uusiin”

Julkaistu:

Sisustussuunnittelijan käyttäminen ei tarkoita, että kodissa pitäisi luopua kaikista vanhoista huonekaluista – päinvastoin. Katso olohuoneen upea muodonmuutos, joka toteutettiin kahden aikuisen kaupunkikotiin.

Ennen muutosta: koti kaipasi nuorempaa ja modernimpaa ilmettä putkiremontin jälkeen

”Muutimme vuosi sitten 60 neliön asunnosta tähän yli sadan neliön kaksioon. Asunnossa oli putkiremontti meneillään, ja totesimme, että selviämme remontin yli vanhoilla kalusteilla”, kuvailee Helsingin Töölössä asuva pariskunta.

”Putkiremontin valmistuttua halusimme uusia huonekalujamme. Olemme suurimman osan ajasta keskenämme, joten toiveena oli tehdä koti juuri meitä varten”, he jatkavat.

Pariskunnan haaveena oli muun muassa lukunurkka ja niin suuri sohva, että siinä mahtuu löhöämään kaksi aikuista. Vepsäläisen sisustussuunnittelija Kirsi Cardullo tarttui mielellään haasteeseen.


Muutoksen jälkeen: Sisustussuunnittelijan avulla löytyivät sopivat väriyhdistelmät

Kirsi Cardullo muistuttaa, että sisustussuunnittelijan käyttäminen ei tarkoita sitä, että kaikki pistetään automaattisesti uusiksi. Päinvastoin, on turhaa luopua sellaisesta, joka toimii ja miellyttää silmää.

”Asukkaiden tädiltä peritty pieni sohvakalusto ei enää toiminut uudessa kodissa. He halusivat kuitenkin säilyttää aiemmin hankkimansa kirjahyllyn, työpöydän ja tv-tason”, Kirsi Cardullo kuvailee.

”Niiden rinnalle piti löytää uusia kalusteita, joiden avulla olohuoneesta tulisi toimiva, moderni ja ehjä kokonaisuus.”

Koska sekä kalusteet että asunnon lattia olivat tummaa puuta, Cardullo ehdotti, ettei olohuoneeseen lisätä enää puupintaa.

”Halusin rinnalle keveyttä ja vaaleutta. Haaste oli modernisoida tila niin, että vanhat kalusteet näyttävät kuuluvan joukkoon.”


”Olohuone toimii nyt arjessa ja lukunurkkaus on kirsikka kakun päällä”

Muutoksessa töölöläiskoti sai modernimman ilmeen. Tumman lattian ja tummien kalusteiden rinnalle tuotiin moderneja ja ilmavia kalusteita sekä vaaleita, kylmään taittavia sävyjä.

”Kirjahylly ja työpöytä pysyivät entisillä paikoillaan, mutta olohuone toimii nyt todella hyvin. Saimme haluamamme ajattoman ja selkeälinjaisen, kahden aikuisen kodin”, asukkaat iloitsevat.

Myös pariskunnan toivoma lukunurkkaus rakennettiin muutoksessa – ja sinne valittiin rohkeammin väriä.

”Imola-tuolin turkoosi samettikangas on asukkailta rohkea veto. Turkoosi on upea, viileä vastakohta punertavalle puulle. Olen aina ilahtunut, kun asiakkaat uskaltavat valita omannäköistään”, Cardullo sanoo.


Oikeat mittasuhteet ja huonekalujen sijoittelu tekevät olohuoneesta toimivan

Vähintään yhtä paljon kuin kalusteiden värit ja tyyli, olohuoneen ilmeeseen vaikuttavat myös huonekalujen mittasuhteet. Töölöläiskodin olohuone on tilava, noin neljäkymmentä neliötä.

”Tilasuunnittelu on niin tärkeää! Siis se, minkä kokoisia huonekalut ovat ja miten ne asetellaan. Huoneessa pitää olla helppo liikkua ja kulkuteiden pitää jäädä vapaiksi”, Cardullo sanoo.

”Eikä kyse ole vain toimivuudesta. Kalusteiden pitää olla oikeaa kokoa, että kokonaisuudesta tulee myös kaunis. Väärillä valinnoilla huone voi näyttää todella täydeltä tai tyhjältä.”

Cardullo käyttääkin sisustussuunnitelmaa tehdessäään mielellään paljon aikaa pohjan suunnitteluun.

”Koristelun voi aina tehdä jälkeenpäin.”

Katso videolta, kuinka kodin muutos tehtiin:

4 vinkkiä: Miksi sisustussuunnittelijan palkkaaminen kannattaa?

• Sisustussuunnittelijalta saat täsmäapua. Suunnitelma voidaan tehdä vain yhteen huoneeseen tai vaikka koko taloon kerralla. Se voi myös koskea jotain tiettyä osa-aluetta, kuten valaistusta, säilytystä tai kodin värivalintoja.

• Säästät aikaa ja rahaa. Sisustussuunnittelija keksii juuri sinun kotiisi sopivat ratkaisut nopeasti ja hahmottelee, miltä kalusteet näyttävät tilassa. Sisustussuunnitelma tehdään aina antamasi budjetin mukaan.

• Teet kestäviä huonekaluvalintoja. Ammattilaisen avulla vältät kalliit virheostokset ja hankit laadukkaita, aikaa kestäviä kalusteita.

• Sisustusasioiden miettiminen yhdessä ammattilaisen kanssa on hauskaa. Kuulet uusimmista sisustustrendeistä ja tutustut uusiin, kiinnostaviin tuotteisiin. Sisustussuunnittelija ei jyrää näkemystäsi vaan auttaa sinua toteuttamaan näköisesi sisustuksen.

Katso lisää muutoskohteita ja lue Vepsäläisen helppokäyttöisestä sisustussuunnittelupalvelusta.
MAINOS – Vepsäläinen
Lue myös:

MAINOS