MAINOS

MAINOS – Vepsäläinen

Aika uusia sohva? 7 vinkkiä sohvan ostoon

Julkaistu:

Sohva on yksi kodin isoimmista huonekaluhankinnoista niin kooltaan kuin hinnaltaankin. Siksi valintaa ei kannata tehdä hätiköiden. Huomioi nämä seikat sohvakaupoilla.
Vuodesohva, kulmasohva vai divaanisohva? Valitako näyttävä nahkasohva, elegantti samettisohva vai sohvaan irtopäälliset, jotka on kätevä pestä? Sohvakaupoilla voi mennä sormi suuhun valtavan valikoiman edessä. Näillä seitsemällä vinkillä onnistut uuden sohvan ostossa!

1. Kuka sohvalla löhöilee? Sohvan käyttötarkoitus ratkaisee

Löhöileekö sohvalla koko perhe kerrallaan? Vietetäänkö tv:n edessä leffamaratoneja? Onko olohuone illanistujaisten ykköspaikka? Tarvitsetko yövieraita varten vuodesohvan?

Sohvaostoksilla kannattaa aloittaa kertomalla myyjälle, millaiseen käyttöön sohvasi arjessa tulee. Kun tiedät sohvan pääasiallisen käyttötarkoituksen ja istujien määrän, olet jo pitkällä sohvan koon ja muodon valinnassa.

2. Tumma vai vaalea sohva? Vertaile värimalleja kotona ja tarkista pesuohjeet

Sohvan väriä valitessa kannattaa tarkistaa aina, saako sohvakankaan pestä. Vaalea tai valkoinen sohva käy hyvin myös lapsiperheelle tai lemmikkikotiin, kunhan päälliset on irrotettavat, jotta ne saa helposti pesuun.

Tiesitkö, että voit pyytää myymälästä lainaan kangasmallia yön yli? Kodin valoissa näet, miltä sohvan sävy oikeasti näyttää ja kuinka hyvin se sopii muuhun sisustukseen.

3. Sohvan materiaalin on sovittava elämäntapoihisi

Sohvakangasta valitessa pesun lisäksi olennaista on kankaan kestävyys.

Kulutuksenkesto ilmaistaan sohvakankaissa Martindale-asteikolla: mitä suurempi luku, sen kestävämpi kangas. Kahden aikuisen kodissa kalusteen kulutuksenkestävyydeltä ei vaadita yhtä paljon kuin lapsi- tai lemmikkiperheen kodissa.

Sohvakankaista villa kestää kulutusta ja hylkii likaa. Pellava ja puuvilla ovat miellyttävän tuntuisia ja kauniita materiaaleja. Tekokuidut puolestaan tuovat kestävyyttä ja ovat helppohoitoisia.


4. Sohvan yksityiskohdat ja paino kertovat laadusta

Sohvia kannattaa syynätä myymälässä tarkkaan. Laadukas sohva on usein painava, koska runko on esimerkiksi täyspuuta. Myös istuintyynyjen paino kertoo, kestääkö täyte käyttöä ja pöyhimistä.

Sohvasta kannattaa tutkia kankaiden laadun lisäksi myös verhoilun saumat. Ovatko ne täsmälliset ja kulmissa kohdillaan? Kurkkaa myös vetoketjut ja niiden ompeleet. Yksityiskohdat kertovat laadusta.

5. Nahkasohva on kestävä – ja elää aina käytössä

Nahkasohva on vuosikausia ilahduttava ja kestävä hankinta. Nahkasohvan ostajan on kuitenkin hyvä muistaa, että nahka venyy aina käytössä.

Jos haluat nahkasohvan pysyvän mahdollisimman ryhdikkäänä, valitse paksu nahka ja kaluste, jonka tyynyt on täytetty tiiviisti. Jos taas pidät rennosta tyylistä ja nahan venyminen vain lisää hakemaasi tyyliä, katsele sohvia, jotka ovat alkujaankin pehmeämpiä istua.


6. Unelmien sohva haussa? Muista myös sohvien räätälöinti

Huonekalumyymälässä on usein esillä valmistajan mallisohva. Monista sohvista voit kuitenkin räätälöidä juuri itsellesi mieluisan myyjän avulla.

Voit usein säätää sohvan kokoa, yhdistellä erilaisia moduuleita, vaihtaa jalkamalleja sekä valita verhoilumateriaalit ja värin mieluisaksi. Laadukkaasta, omien toiveiden mukaan tehdystä sohvasta on iloa vuosiksi eteenpäin.

7. Muista myös: mittanauha käteen ennen sohvaostoksia

Mittaa sohvanpaikka kotona aina etukäteen ennen ostoksille lähtemistä. Huonekalumyymälässä iso myymälätila saa sohvan vaikuttamaan usein pienemmältä kuin se onkaan. Siksi tarkasti mitattu sohvanpaikka on varmin tapa onnistua.

Muista mitata myös rappukäytävä ja kodin oviaukot. Näin varmistat, että uusi sohva mahtuu taatusti sisään myös ulko-ovesta ja väliovista.

Vepsäläiseltä löydät laajan valikoiman laadukkaita sohvia. Tutustu valikoimaan ja tervetuloa myymälään koeistumaan!

Lue myös: Aika hankkia uusi sänky? Näillä vinkeillä löydät sopivan
MAINOS – Vepsäläinen
Lue myös:

MAINOS