MAINOS

MAINOS – Vepsäläinen

Ihanan kutsuva makuuhuone – näillä tärpeillä teet kolkosta tilasta kauniin

Julkaistu:

Monelle sisustajalle makuuhuone on hankala tila saada viihtyisäksi. Runkopatjasänky, yöpöytä ja lukulamppu – mitä muuta huone kaipaa? Kokosimme helpot vinkit, joilla teet makuuhuoneestasi ihanan lepopaikan.

Sängynpääty ryhdistää vuoteen

Jos haaveilet hotellityylisestä makuuhuoneesta, aloita hankkimalla sänkyyn pääty. Se viimeistelee vuoteen ja antaa ilmettä koko huoneelle. Trendikkäimpiä ovat nyt puiset sängynpäädyt; pehmustettua päätyä vasten taas on mukava nojata vaikka lukiessa.

Huomioi arjen sujuvuus

Aivan samoin kuin haluat keittiösi olevan käytännöllinen ja toimiva, samat kriteerit pätevät makuuhuoneessa. Pienet asiat ratkaisevat sujuvuuden. Ovathan yövalot sijoitettu siten, että ne ylettää sammuttamaan nousematta sängystä? Onko yöpöytä sopivalla korkeudella, jotta saat pimeässäkin napattua siltä puhelimen? Entä miten vaateruljanssi hoituu: missä odottavat aamuksi valitut vaatteet, ja kannattaisiko vaatesäilytyksen yhteydessä olla sisustukseen sopiva pyykkikori?

Valitse persoonallinen yöpöytä

Yöpöydän ei aina tarvitse olla pöytä. Sijoita sängyn viereen laskutasoksi vaikka tuoli, säilytyslaatikko tai pikkulipasto tai kiinnitä seinään pieni hylly. Unohda myös symmetria: sängyn molemmin puolin ei tarvitse olla kahta samanlaista yöpöytää.


Laadukkaat lakanat ovat arjen luksusta

Yksi syy, miksi hotellivuoteeseen on niin ihana kömpiä, ovat ylelliset lakanat. Miksi et hankkisi samanlaisia kotiin? Pellavalakanat ovat klassikko, jotka vain paranevat käytössä. Toinen ihastuttava tuttavuus on perkaalipuuvilla. Ylipäätään mitä tiheämpään kudottu kangas ja pidempi kuitu, sitä sileämmältä lakanat tuntuvat ihoa vasten.

Muista myös muut makuuhuoneen tekstiilit. Esimerkiksi pörheä villamatto tuntuu ihanalta paljaiden varpaiden alla, ja pitkät verhot tuovat nekin ylellistä hotellitunnelmaa. Kaikki tekstiilit myös parantavat tilan akustiikkaa.

Onko pakko pedata?

Jos lakanat ovat kauniit, miksi niitä pitäisi kätkeä päiväpeiton alle? Unohda päiväpeite ja hanki muutama kaunis torkkupeitto ja sisustustyyny, jotka voit heittää rennosti vuoteelle. Erityisesti pellavalakanat näyttävät hyvältä boheemisti hiukan rypyssä.

Muista monipuolinen valaistus

Makuuhuoneessa jos jossain kannattaa miettiä valaistusta, sillä valon määrällä on tekemistä sen kanssa, miten virkeäksi tai uniseksi tunnet itsesi. Illalla huoneeseen olisi hyvä saada hämärä ja tunnelmallinen valaistus, kuitenkin siten, että tarvittaessa voit käyttää kohdevaloa esimerkiksi lukiessa. Aamulla pukeutuessa taas saatat kaivata kirkkaampaa valoa, että näet sukkien olevan samaa paria. Säädettävä yleisvalaistus yhdistettynä pariin kohdevaloon onkin usein toimiva kombo makuuhuoneen valaistukseen.


Tuo luonto makuuhuoneeseen

Viherkasvit ovat jo pitkään olleet trendikkäitä, eikä buumille näy loppua. Makuuhuoneeseen kasvit sopivat erityisen hyvin: kasveilla ja vihreällä värillä on tutkitusti rauhoittava vaikutus ihmiseen. Himoittuja viherkasveja ovat nyt erityisesti monisävyiset maijat ja riippuvat kasvit. Kokeile amppeliin vaikka lankaköynnöstä tai hanki lattiaruukkuun näyttävä kumipuu.

Makuuhuone ei ole romuvarasto

Makuuhuone on kodin yksityisin tila. Samalla se on myös usealle huone, jonne säilötään pikasiivouksessa ylimääräiset irtotavarat. Kun tavoittelet rauhallista tilaa, vie kaikki makuuhuoneessa tarpeeton pois tai satsaa kunnolliseen säilytyskalusteeseen, jonne saat tavarat piiloon.

Tumma väri rauhoittaa

Makuuhuoneeseen on tapana valita vaaleita, raikkaita värejä. Mutta mikä estää kokeilemasta tunnelmallista tummaa? Murrettu väri, kuten rusehtava liila tai sammutettu sininen, on turvallinen valinta makuuhuoneen seiniin. Jos et tohdi maalata tai tapetoida, kokeile tummia petivaatteita ja mattoa.

Vepsäläiseltä löydät koko makuuhuoneen kalustuksen: laadukkaat sängyt ja patjat, monipuolisen valikoiman valaisimia, matot ja vuodetekstiilit sekä säilytyskalusteet ja yöpöydät.
MAINOS – Vepsäläinen
Lue myös:

MAINOS